KunststofenRubber.nl

Beter organen bewaren mede door Makrolon polycarbonaat

28 januari 2019 om 14:07 uur - LEVERKUSEN

Koude opslag onder bloedleegte is de traditionele methode voor het tijdelijk bewaren en vervoeren van menselijke organen voor transplantaties. Deze techniek heeft beperkingen die door een nieuw ontwikkeld systeem worden weggenomen. Dit systeem bevat ook Makrolon polycarbonaten van Covestro.


De beperkingen zijn onder meer de mogelijkheden voor veilig transport, het potentiële gevaar van beschadiging zelfs binnen veilige tijdmarges en de onmogelijkheid om orgaanfuncties te testen. Om de manier waarop organen tijdens transport worden bewaard, heeft de onderneming TransMedics het systeem Organ Care System (OCS) ontwikkeld. Dit is een innovatief draagbaar systeem dat warm voedselrijk bloed naar het orgaan brengt waardoor dat buiten het lichaam kan functioneren en waardoor optimalisatie van het orgaan en de beoordelen ervan wordt verbeterd.

 

Transparant en robuust

 

TransMedics heeft drie versies, namelijk OCS Hart, OCS Long en OCS Lever. Ze hebben alle drie primaire componenten: een draagbare console met een draadloze monitor, een wegwerp-perfusieset en voedingsstoffenverrijkte oplossingen. De transparante sluiting van de perfusieset en de connectors beschermen het orgaan met Covestro Makrolon polycarbonaten.

Makrolon polycarbonaten bieden de gewenste combinatie van transparantie en sterkte voor medische apparatuur, meldt TransMedics Inc. Het gaat met name om vormstabiliteit, slagvastheid en het bestand zijn tegen chemicaliën. Het materiaal is geschikt voor sterilisatie en biocompatibel volgens ISO 10993-1.

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »