KunststofenRubber.nl

200 nieuwe materialen op MaterialDistrict Rotterdam

29 januari 2019 om 11:52 uur - ROTTERDAM

Honderdvijftig exposanten, tentoonstellingen met tweehonderd nieuwe materialen, presentaties van honderd toonaangevende start-ups en ontwerpers plus een lezingenprogramma met zestig sprekers, ook dit jaar staat MaterialDistrict bol van de innovaties.


Van 12 tot en met 14 maart kunnen professionals uit de r&d en het design in Rotterdam Ahoy hun hart ophalen in de werelden van Architecture, Interiors, Products, Textiles & Fabrics, Urban & Landscapes en Print & Sign.  

Elk jaar komen er op de aarde tachtig miljoen mensen bij en het consumptiegedrag en de CO2-uitstoot per inwoner stijgen. Als de bron van onze grondstoffen loopt de aarde steeds meer tegen grenzen aan dus moeten wij slimmer omgaan met beschikbare grondstoffen. Welke materialen zijn al beschikbaar die gerecycled zijn, minimaal CO2 uitstoten, gezond voor ons zijn of slim kunnen worden toegepast? MaterialDistrict Rotterdam toont voorbeelden van het recyclen, upcyclen, repareren en het verlengen van de levensduur van toegepast beton, glas, kunststof en metaal. Maar er zijn ook voorbeelden van het duurzame gebruik van bio-based of hernieuwbare materialen: hout, bamboe, bio-plastics, wieren en algen, schimmels en gist. De ontwikkeling is verspreid over alle sectoren. Bovendien komen thema's als digitale technieken, nieuwe esthetiek en smart materials met extra functies aan de orde.

 

Internationale kopstukken

 

Dit jaar heeft organisator MaterialDistrict (voorheen Materia) negen internationaal gerenommeerde ambassadeurs aangetrokken:  voor Architecture zijn dit Ben van Berkel en Filippo Lodi (UNStudio en UNSense), voor Interiors is het designduo Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe (Van Eijk & Van der Lubbe), voor Products komt Anouk Groen (RNA Design), voor Textiles & Fabrics Anne Marie Commandeur (Stijlinstituut) en Liesbeth in 't Hout, voor Urban & Landscapes Cees Donkers (voormalig stadsarchitect van Eindhoven) en voor Print & Sign is dit Annemarie Kleve (Houdbaar).

 

Start-ups en ontwerpers

 

Ook dit jaar zijn er zes onafhankelijke MaterialDistrict-tentoonstellingen. De organisatie richt zes paviljoens in waar per sector bijzondere expositiestukken en -installaties worden gepresenteerd. Tapijt van palmleer, mode gemaakt van koffietextiel, groene graffiti, dunne glasgevels, meubels van denim, communicerende gevels ... dit zijn voorbeelden die de bezoekers zullen prikkelen. En natuurlijk toont MaterialDistrict de nieuwste materialen uit zijn collectie: beprinte dakpannen, een composietmateriaal van marmerpoeder en oesters, stoeptegels van verbrand afval en nog 197 andere innovaties.

 

Spraakmakend lezingenprogramma

 

MaterialDistrict Rotterdam staat bekend om zijn lezingenprogramma waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. ‘Na het succes van vorig jaar zijn ook dit jaar simultaan twee theaterprogramma's waarin zestig sprekers hun kennis en ervaring met de bezoekers delen', zo meldt de organisatie. Directeur Roger Tan van UNSense, BMW-designer Klaudia Kruse en ambassadeurs Anne Marie Commandeur, Niels van Eijk & Miriam van der Lubbe, Cees Donkers en Anouk Groen zijn voorbeelden van inspirerende namen.

 

150 materiaalfabrikanten

 

Een groot aantal bekende merken introduceert op MaterialDistrict Rotterdam de nieuwe innovaties op materiaalgebied. In totaal exposeren honderdvijftig materiaalfabrikanten hun noviteiten. Het ‘nieuwste van het nieuwste' is dus wat de bezoeker zal aantreffen op MaterialDistrict Rotterdam 2019.

 

Gratis bezoeken

 

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmaking-platform op het gebied van innovatieve materialen. MaterialDistricts waarde als hoogwaardige inspiratiebron is duidelijk: R&D- en designprofessionals uit alle industrieën gebruiken ons platform om nieuwe materiaaloplossingen te ontdekken. Dagelijks via MaterialDistrict.com, jaarlijks op MaterialDistrict Rotterdam en periodiek met de reizende evenementen MaterialDistrict Expo, MaterialDistrict Talks, en MaterialDistrict Pop-up. De editie 2019 vindt plaats van dinsdag 12 t/m donderdag 14 maart in Rotterdam Ahoy. Ga voor meer informatie en een gratis toegangskaart naar de website.

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »