KunststofenRubber.nl

Ioniqa heeft financiering voor opschaling rond met 12 miljoen

29 januari 2019 om 12:34 uur - EINDHOVEN

Ioniqa heeft bekendgemaakt dat de financiering van de noodzakelijke twaalf miljoen euro met succes is afgerond. Deze financiering is bestemd voor de opschaling van het upcycling-proces van Ioniqa naar tien kiloton per jaar en maakt eindeloos hergebruik van PET mogelijk.


Samen met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Nationaal Groenfonds en The Coca-Cola Company, leveren Ioniqa's aandeelhouders de financiering voor deze 10kt-fabriek. Ceo en oprichter Tonnis Hooghoudt van Ioniqa zegt in het persbericht: "Dit is opnieuw een belangrijke mijlpaal in het naar de markt brengen van onze technologie om plastic duurzaam te maken. Na eerdere persberichten rond de sterke interesse van Unilever, The Coca-Cola Company en Indorama hebben we nu de financiering rond om daadwerkelijk de zuivere grondstoffen te gaan leveren voor voedselverpakkingen. We maken hiermee de planeet schoner door het plastic afval op de planeet op te ruimen en als grondstof duurzaam in te zetten." Volgens de financieel directeur van Ioniqa, Jeroen Bulk, blijkt het 'zelfs met een overtuigende business case als die van Ioniqa een uitdaging om financiering voor innovatieve technologieën in deze fase te vinden'. 

 

Staatssecretaris Keijzer 

 

Ook staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) wordt geciteerd: "Ioniqa ontwikkelt een veelbelovende en baanbrekende innovatie om plastic afval te verminderen. Ik wil graag Nederlandse ondernemers helpen om dergelijke oplossingen voor wereldwijde uitdagingen tot een succes te maken. Ons gemeenschappelijke doel voor een duurzamere en circulaire economie leidt tot nieuwe kansen om als land wereldwijd concurrerend te blijven. Het ministerie van EZK ondersteunt daarom innovatieve bedrijven met kennis, financiering en samenwerkingsverbanden om te groeien met hun producten en diensten." Directeur Jean-Paul Schaaij van het Nationaal Groenfonds  heeft samen met de Rijksdienst voor Ondernemen (RVO) een op maat gemaakte lening aan Ioniqa verstrekt. "Deze vormt een goed voorbeeld hoe duurzame projecten gefinancierd kunnen worden."

 

Over Ioniqa Technologies

 

Ioniqa is een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven, gespecialiseerd in het creëren van waarde uit PET-afval door middel van het gebruik van een gepatenteerde circulaire technologie. Ioniqa is in staat de plastic kringloop te sluiten met zijn kosteneffectieve proces, te beginnen bij PET. Deze bekroonde innovatie zet verschillende soorten en kleuren PET-afval om in waardevolle grondstoffen voor zuivere nieuwe plastic. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar het upcyclen van andere soorten plastics.

 

www.ioniqa.com

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »