KunststofenRubber.nl

Louis Kauling opent nieuw pand Mikrocentrum

01 februari 2019 om 17:00 uur - VELDHOVEN

Oprichter Louis Kauling verklaarde het pand officieel voor geopend met een druk op de knop

Nieuw pand voor Mikrocentrum in Veldhoven

Het atrium van Mikrocentrum in Veldhoven

Op vrijdag 1 februari is het nieuwe pand van Mikrocentrum aan De Run 1115 in Veldhoven officieel geopend door oprichter Louis Kauling. Vijfhonderd gasten werden op deze dag rondgeleid langs alle nieuwe faciliteiten en maakten kennis met het nieuwe Mikrocentrum tijdens het officiële programma.


De opening werd beklonken met een officieel programma in het auditorium. Burgemeester Marcel Delhez van Veldhoven heette in zijn openingsspeech Mikrocentrum officieel welkom in zijn gemeente waarna Herman Molenaar, directeur van Vanderlande, zijn ervaringen deelde over de impact van een goede huisvesting op bedrijfscultuur en dienstverlening. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum overhandigde directeur Geert Hellings het eerste officiële exemplaar van het boek over de historie van Mikrocentrum aan de oprichter Louis Kauling (87). Na deze overhandiging verklaarde Kauling met een druk op de knop het nieuwe pand officieel voor geopend. 

 

Geschiedenis Mikrocentrum

 

Mikrocentrum is op 30 oktober 1968 aan de Oude Gracht 197 in Utrecht gestart met de tentoonstelling 'Mikrocentrum: schatkamer van fijnmechanische techniek'. De huidige vitrines van het High Tech Platform waar zeshonderd bedrijven lid van zijn, zijn daar nog een uitvloeisel van. Vanaf 1976 was de Kruisstraat 74 in Eindhoven de thuisbasis tot de verhuizing op 15 december 2018 naar De Run 1115 in Veldhoven plaatsvond.

 

De nieuwe huisvesting

 

In het nieuwe pand zijn alle activiteiten van Mikrocentrum samengevoegd inclusief die van de Kruisstraat, de dependance op de High Tech Campus Eindhoven (beëindigd in het voorjaar van 2018) en de practica die sinds medio 2016 tijdelijk waren ondergebracht in 't Techniekhuys.
De nieuwe huisvesting heeft in totaal 4.400 vierkante meter vloeroppervlak verdeeld over drie etages. t Naast de kantoren omvat het pand de volgende ruimtes:

- tien leslokalen, deels ook te gebruiken als vergaderruimtes
- drie practicumruimtes
- een demoruimte met een 3d-meettafel
- een boardroom

- een atrium/ontvangstruimte van 440 vierkante meter met vitrines van het High Tech Platform
- een exporuimte van duizend vierkante meter inclusief auditorium van 340 vierkante meter.

Flexibiliteit


Het nieuwe pand is uiteraard bedoeld om de Mikrocentrum activiteiten te huisvesten maar de ruimtes zijn ook te huur voor bijeenkomsten, cursussen en evenementen van andere organisaties. Mikrocentrum wil zodoende een actieve ontmoetingsplek worden voor de industrie. Meer dan bij andere accommodaties straalt het Mikrocentrumgebouw techniek uit. Dat geldt voor het gehele gebouw maar in het bijzonder ook voor de vitrines en spuitgietmachines op de begane grond en voor de diverse practica op de eerste etage.

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »