KunststofenRubber.nl

Inschrijving Igus Manus Award 2019 open tot 22 februari 2019

05 februari 2019 om 13:52 uur - DORDRECHT

De Manus Award voor toepassingen met kunststof glijlagers gaat z'n negende ronde in. Tobias Vogel (r) volgt Gerhard Baus op als jurylid

Motion plastics specialist Igus organiseert eens per twee jaar een verkiezing van toepassingen van kunststof glijlagers. Een jury selecteert drie winnaars voor de Manus Award. Inschrijven kan nog tot 22 februari.


De vorige editie bekroonde een exo-skelet, een elektrische manipulatorarm en een onderzoeksproject over ruimte-afval. In alle drie toepassingen waren plastic glijlagers gebruikt. Nu is het startsein gegeven voor het inzenden voor de editie 2019.

 

35 landen  

 

De grootste uitdaging van de jury was bij de laatste editie van de award in 2017 het kiezen van drie winnaars uit 541 inzendingen uit 35 landen. Behalve de drie uiteindelijke winnaars - een exoskelet om assemblagewerk te faciliteren, een manipulatorarm die tot vijfhonderd meter diep onder water kan worden gebruikt en een uitwerpmechanisme voor een onderzoeksobject in de ruimte - waren er vele andere interessante toepassingen met kunststof glijlagers. Van 3D-printers en sportuitrusting tot en met kunstsculpturen. "Deze selectie van verschillende toepassingen alleen al laat de veelzijdige toepassingsmogelijkheden van kunststof glijlagers zien", vindt Tobias Vogel, hoofd van iglidur glijlagers en drylin lineaire technologie bij Igus GmbH. In de jury volgt hij Gerhard Baus op die betrokken was bij de laatste acht edities als mede-oprichter in 2003.

Voor 22 februari

 

De award kent geldprijzen tot maximaal vijfduizend euro. Deelnemers moeten hun inzendingen uiterlijk 22 februari 2019 indienen en het ontwerp met een korte beschrijving en foto's en video's aan de jury presenteren. Het maakt niet uit of het een serietoepassing is voor de industrie, of slechts één enkel item. De enige voorwaarde is dat er tenminste één gebouwd prototype van de gepresenteerde toepassing beschikbaar moet zijn. De winnaars worden geselecteerd door een deskundige jury die bestaat uit mensen afkomstig uit de wereld van de wetenschap, onderzoek en specialistische media.

 

De prijs wordt uitgereikt tijdens de Hannover Messe 2019.

 

www.igus.nl/manus.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »