KunststofenRubber.nl

3D-print nieuwe composiet-categorie JEC Innovation Awards

08 februari 2019 om 11:36 uur - PARIJS

JEC Group heeft voor zijn jaarlijkse JEC Innovation Awards en nieuwe categorie toegevoegd, namelijk 3D-printing. De prijsuitreiking van de nieuwe awards is op 13 maart in Parijs.


In de afgelopen vijftien jaar heeft de JEC Innovation Award 177 bedrijven en 433 partners zijn onderscheiden voor hun innovaties met composiet.  De JEC Innovation Awards  worden toegekend aan ‘composiet-kampioenen' en de uitverkiezing is gebaseerd op criteria zoals betrokkenheid met de waardeketen en technische of commerciële toepassingen van innovaties.

Voor de editie 2019 zijn door de internationale jury dertig finalisten geselecteerd uit ruim honderd inzendingen. Er zijn tien categorieën en 3D-printing is een nieuwe. "Het JEC Innovation Awards-programma herkent de pioniers in composiet-innovatie en 3D-printing speelt een nieuwe rol in de industrie", aldus de organisatie van JEC. De combinatie van een laag gewicht met sterk materiaal met een grote vormvrijheid en een techniek die complexe vormen toestaat, is van belang voor fabrikanten. Veel fabrikanten zijn begonnen composiet te gebruiken bij het printen van auto-onderdelen, vliegtuigonderdelen of bij het bouwen van muren", zegt Franck Glowacz van de JEC Group.

 

De JEC Innovation Award prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 13 maart op JEC World 2019 in Parijs. Hier registreren.  

 

De finalisten staan hier vermeld

 

www.jeccomposites.com

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »