KunststofenRubber.nl

3D-print nieuwe composiet-categorie JEC Innovation Awards

08 februari 2019 om 11:36 uur - PARIJS

JEC Group heeft voor zijn jaarlijkse JEC Innovation Awards en nieuwe categorie toegevoegd, namelijk 3D-printing. De prijsuitreiking van de nieuwe awards is op 13 maart in Parijs.


In de afgelopen vijftien jaar heeft de JEC Innovation Award 177 bedrijven en 433 partners zijn onderscheiden voor hun innovaties met composiet.  De JEC Innovation Awards  worden toegekend aan ‘composiet-kampioenen' en de uitverkiezing is gebaseerd op criteria zoals betrokkenheid met de waardeketen en technische of commerciële toepassingen van innovaties.

Voor de editie 2019 zijn door de internationale jury dertig finalisten geselecteerd uit ruim honderd inzendingen. Er zijn tien categorieën en 3D-printing is een nieuwe. "Het JEC Innovation Awards-programma herkent de pioniers in composiet-innovatie en 3D-printing speelt een nieuwe rol in de industrie", aldus de organisatie van JEC. De combinatie van een laag gewicht met sterk materiaal met een grote vormvrijheid en een techniek die complexe vormen toestaat, is van belang voor fabrikanten. Veel fabrikanten zijn begonnen composiet te gebruiken bij het printen van auto-onderdelen, vliegtuigonderdelen of bij het bouwen van muren", zegt Franck Glowacz van de JEC Group.

 

De JEC Innovation Award prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 13 maart op JEC World 2019 in Parijs. Hier registreren.  

 

De finalisten staan hier vermeld

 

www.jeccomposites.com

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »