KunststofenRubber.nl

Ravestein Rubberparts Waalwijk overgenomen door AVK Gummi

11 februari 2019 om 12:18 uur - WAALWIJK / BREDA

Het Deense bedrijf AVK Gummi A/S heeft Ravestein Rubberparts BV overgenomen. Met deze overname beschikt AVK Gummi over meer kennis en expertise van rubbertechnologie. Ravestein Rubberparts gaat verder als AVK Ravestein.


Ravestein heeft een jarenlange ervaring en veel technologische kennis op het gebied van rubber producten. Het bedrijf produceert hoogwaardige technische artikelen van rubber voor industriële toepassingen. Als een van de belangrijke rubberverwerkers van Nederland was Ravestein al een belangrijke leverancier voor AVK Nederland maar de AVK Groep haalt deze kennis en ervaring nu in huis. Na de overname blijft de productielocatie van Ravestein behouden.

 

Raakvlakken  

 

AVK Gummi A/S is onderdeel van de Deense AVK Groep en is ook gevestigd in Denemarken. Het bedrijf beschikt over een eigen rubbermenginstallatie en over eigen spuitgiet- en compressiemachines. De raakvlakken met Ravestein Rubberparts vormden de basis voor de overname. Maar bovendien haalt AVK Gummi met deze overname veel kennis en ervaring in huis en beschikt men nu over een productielocatie in Nederland. AVK Gummi A/S neemt zo een grotere marktpositie in.

 

 Tien procent per jaar

 

De AVK Group is afgelopen tijd actief op de overnamemarkt. Zo rondde het vorig jaar overnames af van de Fusion Group in het Verenigd Koninkrijk, van twee Australische productiebedrijven van Wang en Currumbin en acquireerde men de ACMO Group in Italië.  AVK heeft als strategie zijn activiteiten organisch en met behulp van acquisities te blijven uitbreiden. Het doel is een groeipercentage op langere termijn van tien procent per jaar te behouden, waarbij AVK zal blijven investeren in de verbetering en uitbreiding van het productaanbod, de productiecapaciteit, de toeleveringsketen en digitale hulpmiddelen ter ondersteuning van zowel de verkoop als de activiteiten.

 

Van Oers

 

Van Oers Corporate Finance begeleidde het overnametraject.  Dit adviesbedrijf verzorgden de waardebepaling, stelde een informatiememorandum op, voerde de onderhandelingen, coördineerden het boekenonderzoek en de overnamecontracten. Ravestein Rubberparts BV gaat hierna verder onder de naam AVK Ravestein BV.

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »