KunststofenRubber.nl

Ravestein Rubberparts Waalwijk overgenomen door AVK Gummi

11 februari 2019 om 12:18 uur - WAALWIJK / BREDA

Het Deense bedrijf AVK Gummi A/S heeft Ravestein Rubberparts BV overgenomen. Met deze overname beschikt AVK Gummi over meer kennis en expertise van rubbertechnologie. Ravestein Rubberparts gaat verder als AVK Ravestein.


Ravestein heeft een jarenlange ervaring en veel technologische kennis op het gebied van rubber producten. Het bedrijf produceert hoogwaardige technische artikelen van rubber voor industriële toepassingen. Als een van de belangrijke rubberverwerkers van Nederland was Ravestein al een belangrijke leverancier voor AVK Nederland maar de AVK Groep haalt deze kennis en ervaring nu in huis. Na de overname blijft de productielocatie van Ravestein behouden.

 

Raakvlakken  

 

AVK Gummi A/S is onderdeel van de Deense AVK Groep en is ook gevestigd in Denemarken. Het bedrijf beschikt over een eigen rubbermenginstallatie en over eigen spuitgiet- en compressiemachines. De raakvlakken met Ravestein Rubberparts vormden de basis voor de overname. Maar bovendien haalt AVK Gummi met deze overname veel kennis en ervaring in huis en beschikt men nu over een productielocatie in Nederland. AVK Gummi A/S neemt zo een grotere marktpositie in.

 

 Tien procent per jaar

 

De AVK Group is afgelopen tijd actief op de overnamemarkt. Zo rondde het vorig jaar overnames af van de Fusion Group in het Verenigd Koninkrijk, van twee Australische productiebedrijven van Wang en Currumbin en acquireerde men de ACMO Group in Italië.  AVK heeft als strategie zijn activiteiten organisch en met behulp van acquisities te blijven uitbreiden. Het doel is een groeipercentage op langere termijn van tien procent per jaar te behouden, waarbij AVK zal blijven investeren in de verbetering en uitbreiding van het productaanbod, de productiecapaciteit, de toeleveringsketen en digitale hulpmiddelen ter ondersteuning van zowel de verkoop als de activiteiten.

 

Van Oers

 

Van Oers Corporate Finance begeleidde het overnametraject.  Dit adviesbedrijf verzorgden de waardebepaling, stelde een informatiememorandum op, voerde de onderhandelingen, coördineerden het boekenonderzoek en de overnamecontracten. Ravestein Rubberparts BV gaat hierna verder onder de naam AVK Ravestein BV.

 

 

Focus op ...

Agenda

7 mei 2019, Messehallen A2 Forum in Rheda-Wiedenbrück

KUTENO Kunststofftechnik Nord

Kunststoffenbeurs voor Noord-Duitsland

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

Meer agendapunten »