KunststofenRubber.nl

10 miljoen euro voor internationale groei Additive Industries

14 februari 2019 om 15:34 uur - EINDHOVEN / TILBURG

(vlnr) Jonas Wintermans, Miriam Dragstra (BOM Brabant Ventures) en Daan Kersten (ceo Additive Manudfacturing)

Additive Industries, de Eindhovense fabrikant van industriële 3D metaalprinters, heeft een lening van tien miljoen euro afgesloten met BOM Brabant Ventures en grootaandeelhouder Highlands Beheer om de groei naar een wereldwijde topdriepositie te versnellen.


Additive Industries speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van smart industry in Brabant, een van de speerpunten in het investeringsbeleid van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM).  Miriam Dragstra van BOM:  "Additive Industries heeft alles in huis om een speler van wereldklasse te worden. Dat is goed voor de werkgelegenheid én voor de innovatie van de Brabantse maakindustrie."

"Vanaf de start hebben we hard gewerkt aan een stevig financieel fundament voor de lange termijn plannen van Additive Industries", zegt  medeoprichter Jonas Wintermans van Additive Industries. Samen met zijn broer Boris is hij directeur van Highlands Beheer. "We hebben een groot vertrouwen in de ambities van het team. Deze nieuwe financiële impuls is daarvan het logische vervolg."

Highlands is al sinds de oprichting van Additive Industries in 2012 een stabiele financiële partner, volgens financieel directeur Ilko Bosman  van Additive Industries. "We zijn heel blij dat we die samenwerking kunnen uitbreiden en het vertrouwen hebben gekregen van BOM Brabant Ventures. De financiering gebruiken we om onze r&d-activiteiten te vergroten, de procesontwikkeling te versterken én onze service-infrastructuur uit te breiden."

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »