KunststofenRubber.nl

Elastomer Competence Centre officieel open

07 februari 2019 om 11:13 uur - ENSCHEDE

UT-collegevorzitter Victor van de Chijs verricht de officiële opening van het Elastomer Competence Centre op de Campus in Enschede. Het is een samenwerking met Polymer Science Parc

Het Elastomer Competence Centre op 13 februari zijn deuren op de campus van de Universiteit Twente. Gedeputeerde Eddy van Hijim van de Provincie Overijssel en UT-collegevoorzitter Victor van de Chijs verrichten de officiële opening.


Het Elastomer Competence Centre is een unieke samenwerking tussen de vakgroep ETE (Elastomer Technology and Engineering) van de Universiteit Twente en het Polymer Science Park. De nieuwe samenwerking jaagt de innovatie in de rubber- en kunststofindustrie aan met als resultaat lagere productiekosten, betere en duurzame producten met meer focus op recycling.  Bovendien verlaagt het Elastomer Competence Centre de drempel voor innovatie door het bieden van interessante onderzoeksmogelijkheden, goede begeleiding van innovatieprocessen en sneller en beter toegang tot kennis. Men verwacht dat de samenwerking nieuwe business en nieuwe activiteiten oplevert die op hun beurt werkgelegenheid tot gevolg hebben.

 

Polymer Science Park

 

Bedrijven uit de rubber- en kunststoftechnologie hebben in het Elastomer Competence Centre toegang tot zeer hoogwaardige kennis en faciliteiten en worden ondersteund en gefaciliteerd bij hun innovatievraag. De bedrijven nemen het resultaat en de bijbehorende kennis mee naar huis en dit maakt van deze samenwerking een win-win-win situatie: voor de vakgroep ETE, voor het Polymer Science Park maar vooral voor de bedrijven.

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »