KunststofenRubber.nl

Arburg Freeformer 200-3X live aan het werk op RapidPro 2019

13 februari 2019 om 10:37 uur

Op de beurs RapidPro in Veldhoven demonstreert Arburg een Freeformer 200-3X en een groot aantal additief geproduceerde producten.

Arburg is de enige grote fabrikant van spuitgietmachines die ook 3D-printers heeft ontwikkeld. "De Freeformer is de crisis", aldus Didier von Zeppelin, de manager Additive Manufacturing bij Arburg, tijdens de Open Dagen van Arburg Nederland in 2018. Hij doelde hiermee op de afgelopen periode van slechte economische activiteit waarin het overal slechter ging met de business, dus ook bij Arburg. "Dergelijke periodes van mindere activiteit gebruikt Arburg om te investeren in productontwikkeling want dan is de mankracht ervoor beschikbaar."  Volgens Von Zeppelin bouwen andere grote spuitgietmachinefabrikanten geen 3D-printers 'omdat het zo verschrikkelijk moeilijk is'.  

 

Plastic Freeforming  

 

Op RapidPro 2019 op 13 en 14 maart toont Arburg de voordelen van het open additieve productiesysteem: een breed spectrum aan originele kunststoffen, uiteenlopende materiaal- en kleurcombinaties, kwalitatief hoogstaande, stabiele producten en de individuele instelmogelijkheden voor het productieproces door middel van gerichte aanpassingen van druppelgrootte en procesregeling.

Experts van Arburg ter plaatse informeren over de huidige stand van Arburg Plastic Freeforming en zijn nieuwe, grote freeformer 300-3X met drie injecteereenheden. Hiermee kunnen producten uit twee componenten en steunstructuren met een belastbare hard-zachtverbinding worden geproduceerd.

 

 

Focus op ...

Agenda

7 mei 2019, Messehallen A2 Forum in Rheda-Wiedenbrück

KUTENO Kunststofftechnik Nord

Kunststoffenbeurs voor Noord-Duitsland

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

Meer agendapunten »