KunststofenRubber.nl

Arburg Freeformer 200-3X live aan het werk op RapidPro 2019

13 februari 2019 om 10:37 uur

Didier von Zeppelin: de Freeformer is de crisis

Arburg Freeformer 3D-printer

Op de beurs RapidPro in Veldhoven demonstreert Arburg een Freeformer 200-3X en een groot aantal additief geproduceerde producten.

Arburg is de enige grote fabrikant van spuitgietmachines die ook 3D-printers heeft ontwikkeld. "De Freeformer is de crisis", aldus Didier von Zeppelin, de manager Additive Manufacturing bij Arburg, tijdens de Open Dagen van Arburg Nederland in 2018. Hij doelde hiermee op de afgelopen periode van slechte economische activiteit waarin het overal slechter ging met de business, dus ook bij Arburg. "Dergelijke periodes van mindere activiteit gebruikt Arburg om te investeren in productontwikkeling want dan is de mankracht ervoor beschikbaar."  Volgens Von Zeppelin bouwen andere grote spuitgietmachinefabrikanten geen 3D-printers 'omdat het zo verschrikkelijk moeilijk is'.  

 

Plastic Freeforming  

 

Op RapidPro 2019 op 13 en 14 maart toont Arburg de voordelen van het open additieve productiesysteem: een breed spectrum aan originele kunststoffen, uiteenlopende materiaal- en kleurcombinaties, kwalitatief hoogstaande, stabiele producten en de individuele instelmogelijkheden voor het productieproces door middel van gerichte aanpassingen van druppelgrootte en procesregeling.

Experts van Arburg ter plaatse informeren over de huidige stand van Arburg Plastic Freeforming en zijn nieuwe, grote freeformer 300-3X met drie injecteereenheden. Hiermee kunnen producten uit twee componenten en steunstructuren met een belastbare hard-zachtverbinding worden geproduceerd.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »