KunststofenRubber.nl

Refitech met beugel geleidehond finalist JEC 2019 innovatieprijs

14 februari 2019 om 12:56 uur - WAALWIJK

De carbon beugel van het geleidehondtuigje van Refitech is finalist bij de JEC World 2019 innovatieprijzen

Een carbon beugel voor geleidehonden is gekozen als finalist voor een JEC 2019 Innovation Award in de categorie Sports & Healthcare. De nieuwe beugel weegt minder dan de helft van de vorige metalen versie, verbetert het comfort voor zowel de hond als de baas aanzienlijk en is geproduceerd door Refitech in Waalwijk voor KNGF Geleidehonden


"We zijn er absoluut trots op dat ons product is gekozen tot finalist", zegt directeur Arthur Cooijmans van Refitech. "Het is nu aan de internationale jury om te bepalen of we winnaar zijn in onze categorie. Dat weten we pas  als de JEC 2019 Innovation Awards worden uitgereikt op 13 maart."

 

Voor KNGF 

 

Refitech's carbon beugel  is een onderdeel  van een nieuw geleidehondentuig, speciaal ontwikkeld voor KNGF. Het ontwerp bevat verschillende nieuwe functies die zijn geïnspireerd op uitrustingen voor motorsport en kitesurfing. Eenmaal gemonteerd op het tuig 'zweeft' de beugel boven de rug van de hond, waardoor het voor de eigenaar gemakkelijker is de beugel te vinden. De stijfheid van het ontwerp verbetert ook het doorgeven van de bewegingen van de hond. Dit is van vitaal belang als de hond zijn baas langs obstakels leidt en door het verkeer manoeuvreert.

 

Partners gezocht

 

Hoewel het nieuwe tuig oorspronkelijk is ontworpen voor de Nederlandse markt heeft het ook de interesse van officiële geleidehondenverenigingen van over de hele wereld. Refitech zoekt nu  potentiële partners om het tuig met de carbon beugel wereldwijd op de markt te brengen. "De verkoop van het tuig betekent ook een belangrijke bijdrage aan de KNGF-middelen voor het trainen van geleidehonden. Dat maakt  dit een nog specialer en waardevoller product voor ons",  aldus Cooijmans.

 

Refitech

 

Refitech is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van industriële componenten van koolstof- en glasvezelcomposieten. Het bedrijf is opgericht in 1989 en biedt samengestelde oplossingen voor verschillende markten, waaronder de machine- en apparatenbouw, robotica, UAV-systemen, medische apparatuur en maritieme toepassingen. De dienstverlening omvat engineering, prototyping, serieproductie inclusief de assemblage van onderdelen en cnc-frezen van composiet. Daarnaast levert Refitech standaard producten zoals platen en ronde en vierkante buizen met verbindingsstukken die direct online kunnen worden gekocht op de carbonwebshop.nl. Behalve de hoofdvestiging in Waalwijk heeft het bedrijf ook een productielocatie in Ningbo, China.

 

http://www.refitech.nl/.

 

Op composietenbeurs JEC World van 12 tot 14 maart in Parijs exposeert Refitech in het Holland Pavilioen (hal 5 - stand E80).  

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »