KunststofenRubber.nl

Hema stopt met verkoop plastic wegwerpproducten

14 februari 2019 om 16:00 uur - AMSTERDAM

Winkelketen Hema gaat plastic wegwerpproducten dit jaar vervangen door duurzamere alternatieven. Het gaat om zaken als roerstaafjes, rietjes, wattenstaafjes en confetti. Met deze maatregel sluit Hema aan bij bedrijven die al anticiperen op het verbod op wegwerpplastics dat met ingang van 2021 in Europa moet ingaan.


De winkelketen verkoopt vanaf dit najaar alleen nog papieren en metalen rietjes (nadat de bestaande voorraad is verkocht).  De nieuwe wattenstaafjes worden van karton en zijn in sommige winkels nu al verkrijgbaar. "We pakken het thema plastic in z'n totaal op: in wegwerpproducten, verpakkingen en de producten die we verkopen. Dat betekent dat we het onnodig gebruik van plastic uitfaseren, waar mogelijk gerecycled plastic gebruiken en de consument stimuleren tot hergebruik", aldus Eva Ronhaar, Head of Sustainability bij Hema, op de website duurzaambedrijfsleven.nl. Door klanten wordt ook steeds vaker naar duurzamer producten gevraagd, zegt woordvoerder Marry Jansen van Hema op nos.nl.  "We horen dit via sociale media en lezen het in brieven die aan de directie worden gestuurd. Mensen verwachten stappen van HEMA op dit gebied." Hema volgt met het uitfaseren van wegwerpplastics het voorbeeld van andere ketens: supermarktketen Plus,  Albert Heijn, Lidl en Ikea zijn voorbeelden.

 

 

Reacties (1)

Is het wetenschappelijk aangetoond dat papieren en metalen rietjes milieuvriendelijker zijn?
Houd daarbij ook rekening met de milieu-verontreiniging die ontstaat door materiaal-fabricage! Ooit is door de Universiteit Groningen aangetoond dat kunststof koffiebekers (gewicht 3,2 gram)het meest milieuvriendelijk zijn. Dat de gratis papieren wegwerptasjes milieuvriendelijker zijn dan PE-tasjes heb ik nog niet bewezen gezien.
F.Irrgang, 20 februari 2019 08:58
 

Focus op ...

Agenda

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

Meer agendapunten »