KunststofenRubber.nl

Hema stopt met verkoop plastic wegwerpproducten

14 februari 2019 om 16:00 uur - AMSTERDAM

Winkelketen Hema gaat plastic wegwerpproducten dit jaar vervangen door duurzamere alternatieven. Het gaat om zaken als roerstaafjes, rietjes, wattenstaafjes en confetti. Met deze maatregel sluit Hema aan bij bedrijven die al anticiperen op het verbod op wegwerpplastics dat met ingang van 2021 in Europa moet ingaan.


De winkelketen verkoopt vanaf dit najaar alleen nog papieren en metalen rietjes (nadat de bestaande voorraad is verkocht).  De nieuwe wattenstaafjes worden van karton en zijn in sommige winkels nu al verkrijgbaar. "We pakken het thema plastic in z'n totaal op: in wegwerpproducten, verpakkingen en de producten die we verkopen. Dat betekent dat we het onnodig gebruik van plastic uitfaseren, waar mogelijk gerecycled plastic gebruiken en de consument stimuleren tot hergebruik", aldus Eva Ronhaar, Head of Sustainability bij Hema, op de website duurzaambedrijfsleven.nl. Door klanten wordt ook steeds vaker naar duurzamer producten gevraagd, zegt woordvoerder Marry Jansen van Hema op nos.nl.  "We horen dit via sociale media en lezen het in brieven die aan de directie worden gestuurd. Mensen verwachten stappen van HEMA op dit gebied." Hema volgt met het uitfaseren van wegwerpplastics het voorbeeld van andere ketens: supermarktketen Plus,  Albert Heijn, Lidl en Ikea zijn voorbeelden.

 

 

Reacties (1)

Is het wetenschappelijk aangetoond dat papieren en metalen rietjes milieuvriendelijker zijn?
Houd daarbij ook rekening met de milieu-verontreiniging die ontstaat door materiaal-fabricage! Ooit is door de Universiteit Groningen aangetoond dat kunststof koffiebekers (gewicht 3,2 gram)het meest milieuvriendelijk zijn. Dat de gratis papieren wegwerptasjes milieuvriendelijker zijn dan PE-tasjes heb ik nog niet bewezen gezien.
F.Irrgang, 20 februari 2019 08:58
 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »