KunststofenRubber.nl

DSM en Roquette ontbinden de joint venture Reverdia

22 februari 2019 om 16:16 uur - GELEEN

Met ingang van 1 april wordt de joint venture Reverdia ontbonden en gaan de productie en de rechten van de Biosuccinium-fabriek in Cassano (Italië) naar Roquette. Onder een non-exclusieve licentie van DSM zal Roquette de fabriek runnen en de klanten blijven bedienen. De ondersteunenende diensten worden ondergebracht bij de bestaande business van Roquette. DSM, de oorspronkelijke ontwikkelaar van de Biosuccinium-technologie, neemt de rol aan van exclusieve licentiegever in lijn met zijn businessmodel voor dit terrein.


In navolging van de succesvolle productie van Biosuccinium (biobased barnsteenzuur) sinds  2012, hebben Reverdia-moeder DSM en Roquette, een belangrijke partij in de plantaardige ingrediënten voor voedsel-  en gezondheidsproducten, nu besloten tot deze strategische verschuiving in hun joint venture. 
Atul Thakrar, president van biobased producten en services bij DSM: "De Reverdia joint venture heeft bewezen dat de Biosuccinium-technologie het meest duurzame en competitieve biobarnsteenzuur op de markt brengt.  We zijn de fase van start-up ver voorbij en het merk Biosuccinium zal blijven groeien onder leiding van Roquette.  Het is een voorbeeld van wat DSM het beste kan: marktleidende technologieën ontwikkelen en ze vervolgens vercommercialiseren."

DSM is de oorspronkelijke ontwikkelaar van de Biosuccinium-technologie en wordt de exclusieve licentiegever voor strategische klanten en derde partijen die geïnteresseerd zijn in de integratie van de productie van Biosuccinium in hun productie. Biobarnsteenzuur is een platformmolecuul met toepassingen in een groot aantal markten met grote volumes. 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »