KunststofenRubber.nl

Join the Pipe werkt samen met chemiebedrijf Braskem

22 februari 2019 om 17:12 uur - AMSTELVEEN

Het Nederlands duurzame waterinitiatief Join the Pipe heeft een samenwerking gesloten met chemiebedrijf Braskem. Hierdoor zijn de herbruikbare waterflessen van Join the Pipe vanaf nu gemaakt van 'groene polyetheen' met de welluidende naam I'm green.


I'm green polyetheen is gemaakt uit duurzaam geproduceerd suikerriet. De nieuwe flessen zijn vanaf maart 2019 verkrijgbaar in verschillende Europese landen - en ook in sommige Afrikaanse landen en de VS.  I'm green behoort tot één van de meest duurzame plastics, vindt Braskem. Eén kilo flessen van deze duurzame kunststof bespaart tot vijf kilo CO₂ in vergelijking met conventionele plastic flessen voor eenmalig gebruik. Een deel van de inkomsten uit de verkoop van de flessen wordt gebruikt voor het opzetten van schoondrinkwaterprojecten over de gehele wereld.

 

Herbruikbaar promoten  

 

Join the Pipe en Braskem werken aan de promotie van de herbruikbare waterfles uit duurzaam plastic als een antwoord op de conventionele  wegwerpflessen. "Het steunen van dit initiatief past perfect binnen onze doelstelling duurzame oplossingen te creëren die het leven van de mensen verbeteren", zegt Marco Jansen, commercieel directeur van Braskem voor bioplastics in Europa en Noord-Amerika. "Dit partnerschap is een eerste voorbeeld van een innovatieve en duurzame oplossingen met de inzet van kunststof", aldus Jansen. Het inkomen dat wordt gegenereerd met de drinkflessen en de tappunten wordt gebruikt voor het opzetten van drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden en brengt water naar de mensen die geen water hebben. Join the Pipe geeft waterflessen aan kinderen op scholen ten behoeve van een betere hygiëne, installeert waterpompen in dorpen en organiseert City Clean-Ups om het probleem van het afval bij de bron aan te pakken.  

 

Nederlandse supermarkt

 

Join the Pipe biedt een duurzaam en betaalbaar alternatief voor de wegwerpfles. Tot op heden heeft Join the Pipe drieduizend waterpunten in Europe en voorziet het bedrijf belangrijke supermarkten in Nederland van de herbruikbare waterfles.

 

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »