KunststofenRubber.nl

Wavin lanceert kunststof persfittingen die kunnen fluiten

26 februari 2019 om 13:53 uur

Op de grote internationale vakbeurs ISH 2019 in Frankfurt presenteert Wavin onder meer zijn nieuwe generatie Tigris K5/M5 persfittingen met akoestisch lek-alarm. ISH is met tweehonderdduizend bezoekers en 2400 exposanten wereldwijd een zeer belangrijke vakbeurs die van 11 tot 15 maart wordt gehouden.

De nieuwe serie persfittingen van Wavin is uitgerust met ‘acoustic leak alert'. Dit systeem zal een nieuwe norm zetten voor kunststof toevoerleidingen. Met de lancering van Tigris K5 en Tigris M5 op de Europese markt zet Wavin de volgende stap op weg naar toekomstbestendige installatiesystemen voor drinkwater. Het is de eerste fitting ter wereld met een akoestisch alarmsysteem voor lekkages. Als een perstest wordt uitgevoerd met lucht in plaats van water, laat een ongeperste fitting luid en duidelijk een fluitsignaal (+/- 80dVBA) horen en dus kan een lek daarom eenvoudig worden opgespoord. "Met de nieuwe Tigris K5/M5-persfittingen kunnen we tijdens installatie optimale zekerheid bieden", zegt sales-directeur Gert Lesterhuis. "We geven bezoekers van onze beursstand alvast een demonstratie van de diverse mogelijkheden van onze innovatieve oplossingen."

 

Wavin AS+ -


De presentatie van het compleet vernieuwde geluidsarme afvoersysteem Wavin AS vormt een ander hoogtepunt. Het Wavin AS-leidingsysteem is gemaakt van het materiaal Astolan (met mineralen verzwaarde polypropeen) dat een speciale moleculaire structuur en een hoge dichtheid heeft. Wavin AS is al meer dan dertig  jaar zeer succesvol op de markt en zorgt dat afvalwater aanzienlijk minder lucht- en contactgeluid oplevert.

 

www.wavin.nl.

 

ISH 2019 Frankfurt  

 

Wavin is koploper in oplossingen voor duurzaam waterbeheer - met een solide reputatie als Europees marktleider op het gebied van kunststof leidingsystemen die wordt ondersteund door zestig jaar innovatie. Het helpen van gemeenten om toekomstbestendig en klimaatbestendig te worden en het leven van de installateur eenvoudig en productief te maken, staan centraal in de toepassingsgebieden waarin we uitblinken: riool, regenwater, drinkwater, afvalwater en verwarming en koeling. Het hoofdkantoor van Wavin is gevestigd in Zwolle.

Wavin maakt deel uit van Mexichem, een belangrijke leverancier van producten en oplossingen in verschillende sectoren van de industrie en de handel, van bouw en infrastructuur tot landbouw, gezondheidszorg, transport, telecommunicatie, energie en meer. Wavin is actief in meer dan 25 landen met meer dan dertig productiesites, voornamelijk in Europa.

 

Focus op ...

Agenda

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

Meer agendapunten »