KunststofenRubber.nl

Bag2Bag-project Sabic Rymoplast Oerlemans kan nu opschalen

22 februari 2019 om 11:55 uur - GENDEREN

Bag2Bag van Sabic, Rymoplast en Oerlemans gebruikt vijftig procent recyclaat in hetzelfde product

Een ketensamenwerking tussen Sabic, Rymoplast en Oerlemans/Fardem heeft geresulteerd in het Bag2Bag-project. Deze 'closed loop recycling' kan nu worden opgeschaald.


Door het Bag2Bag-project worden jaarlijks meer dan een miljoen plastic Sabic FFS-zakken (Form-Fill-Seal) voor de helft van gerecycled materiaal gemaakt. De zakken gebruikt Sabic om zijn eigen polymeerkorrels in te verpakken. Morssinkhof Rymoplast maakt het recyclaat en Fardem Packaging in Edam (onderdeel van Oerlemans Groep) produceert de zakken uit de helft recyclaat en de helft nieuw polymeer voor Sabic. De afvalstromen krijgen direct een tweede leven in dezelfde toepassing.  Door een optimale verhouding van recyclaat en nieuw materiaal worden de kwaliteitseisen geborgd zo meldt Oerlemans. Opschaling is voor de betrokken industriële partners goed mogelijk en heeft ook voordeel voor alle partijen. Het levert een significante besparing op in het gebruik van fossiele brandstoffen en vermindert de CO2-uitstoot.

 

Dit project Bag2Bag was een inzending in de categorie Kunststoffen van de Circular Award Business die op 21 februari werd uitgereikt en werd gewonnen door de Polymer Recycling Plant (PRP) van Attero in Wijster.  http://www.oerlemanspackaging.nl/.

 

Focus op ...

Agenda

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

Meer agendapunten »