KunststofenRubber.nl

Bag2Bag-project Sabic Rymoplast Oerlemans kan nu opschalen

22 februari 2019 om 11:55 uur - GENDEREN

Een ketensamenwerking tussen Sabic, Rymoplast en Oerlemans/Fardem heeft geresulteerd in het Bag2Bag-project. Deze 'closed loop recycling' kan nu worden opgeschaald.


Door het Bag2Bag-project worden jaarlijks meer dan een miljoen plastic Sabic FFS-zakken (Form-Fill-Seal) voor de helft van gerecycled materiaal gemaakt. De zakken gebruikt Sabic om zijn eigen polymeerkorrels in te verpakken. Morssinkhof Rymoplast maakt het recyclaat en Fardem Packaging in Edam (onderdeel van Oerlemans Groep) produceert de zakken uit de helft recyclaat en de helft nieuw polymeer voor Sabic. De afvalstromen krijgen direct een tweede leven in dezelfde toepassing.  Door een optimale verhouding van recyclaat en nieuw materiaal worden de kwaliteitseisen geborgd zo meldt Oerlemans. Opschaling is voor de betrokken industriële partners goed mogelijk en heeft ook voordeel voor alle partijen. Het levert een significante besparing op in het gebruik van fossiele brandstoffen en vermindert de CO2-uitstoot.

 

Dit project Bag2Bag was een inzending in de categorie Kunststoffen van de Circular Award Business die op 21 februari werd uitgereikt en werd gewonnen door de Polymer Recycling Plant (PRP) van Attero in Wijster.  http://www.oerlemanspackaging.nl/.

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »