KunststofenRubber.nl

TIV Hardenberg wordt in 2020 MIX Noordoost

28 februari 2019 om 15:54 uur - HJARDENBERG

Beursorganisator Easyfairs heeft de laatste jaren verschillende aanpassingen doorgevoerd in het TIV-concept. De editie van dit jaar krijgt ook weer drie nieuwe elementen als voorproef van de grote verandering in 2020. Vanaf dan krijgt de beurs de nieuwe naam MIX Noordoost.


"We hebben het TIV-beursconcept door de jaren heen meerdere malen veranderd om de markt zo goed mogelijk te bedienen. In 2020 gaan we nog verder en introduceren we een compleet nieuwe titel die aansluit op de wensen van de markt met de naam MIX Noordoost. Omdat we de markt alvast willen laten kennismaken met deze nieuwe beurs introduceren we een aantal nieuwe elementen al tijdens TIV op 17, 18 en 19 september van dit jaar", aldus Bart Leferink namens TIV. Tijdens de komende editie van TIV zijn de eerste elementen van MIX Noordoost zichtbaar op de beursvloer. Leferink: "Het wordt een editie waarbij we de sterke elementen van TIV combineren met een aantal nieuwe elementen die in de toekomst te vinden zullen zijn op MIX Noordoost. De nieuwe elementen moeten zorgen voor meer beleving voor de bezoekers en spelen in op het personeelstekort in de technische sector."

 

Technologie- en Startersstraat

 

De MIX-elementen die al dit jaar geïntroduceerd worden ijn de Technologiestraat, de Startersstraat en Werkgever van de Toekomst. In de Technologiestraat staan exposanten met de allernieuwste beschikbare technologieën voor robotisering en automatisering die bezoekers kunnen zien, voelen en beleven. In de Starterstraat krijgen start-ups de kans tegen een laag tarief hun product of dienst te introduceren aan de maakindustrie in de regio.
Ook is er een route ‘Werkgever van de toekomst'. Exposanten kunnen zich aanmelden om deel uit te maken van deze route. "Studenten uit Noord- en Oost-Nederland krijgen de mogelijkheid deze route te volgen en zo kennis te maken met potentiele werkgevers en stagebedrijven uit de regio", aldus Leferink.

 

Investeerders en werknemers

 

Voor dit jaar gaat TIV zich verder profileren als het podium voor de industrie in Noord- en Oost-Nederland. Leferink: "We willen met TIV hét moment creëren waar de industrie uit de regio samenkomt. Een platform waar innovaties, kennis en nieuwe technologieën onderling worden gedeeld en verschillende sectoren van elkaar kunnen leren. Daarnaast moet deze regio ook veel meer op de kaart komen te staan voor investeerders en werknemers en daarin kan TIV een belangrijke rol spelen."

 

Laatste TIV

 

De laatste editie van TIV en tegelijkertijd de eerste kennismaking met MIX Noordoost is op 17, 18 en 19 september 2019 in Evenementenhal Hardenberg. Voor de komende editie in september verwacht de organisatie meer dan tweehonderd exposanten. Met het grootste gedeelte van het jaar nog voor de boeg, hebben inmiddels 75 exposanten zich ingeschreven.

www.tiv-hardenberg.nl.

 

Focus op ...

Agenda

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

Meer agendapunten »