KunststofenRubber.nl

Nieuw concept Composites Europe en Composites Germany

28 februari 2019 om 16:48 uur - STUTTGART

In de toekomst gaan Composites Europe (niet te verwarren met JEC in Parijs) en de brancheorganisatie Composites Germany nauwer samenwerken bij de organisatie van de International Composites Conference (ICC) vanaf 2019. De structuur van de conferentie wordt belangrijk aangepast en de scheiding die er was tussen de beurs en de conferentie houdt op te bestaan.


Dit is aangekondigd door organisator Reed Exhibitions en Composites Germany.  Vanaf dit jaar trekken beurs en conferentie nauwer naar elkaar toe als gevolg van het nieuwe ‘integratieve concept'.  De thema's van de conferentie zullen weerspiegelen op de beursvloer door thema-eilanden, relevante rondleidingen met gidsen en praktische demonstraties in de tentoonstellingshallen.

 

Thematische structuur

Het conferentieprogramma zal zich richten op de thema's slimme composieten (bio-composiet en verwerkingstechnologie), applicaties (thermoplasten en thermoharders), markten (nieuwe mobiliteit en bouw ), toekomstige uitdagingen (regelgeving en nieuwe toepassingen) en composietwetenschap (R&D updates, oplossingen van jonge innovators).  Als kick-off van de conferentie komt er een open sessie met marktrapporten, sprekers over vooruitzichten en trends - gratis toegankelijk voor alle bezoekers.

 

Jonge innovators krijgen podium  

Voor het eerst komt er een speciale oproep speciaal voor papers van jonge wetenschappers. Hiervoor komen studenten en stafleden van universiteiten en instituten in aanmerking. De geselecteerde ‘Young Innovators' kunnen zichzelf op de beurs presenteren. De nieuwe beurs- en conferentiestructuur wordt compleet gemaakt door bijeenkomsten van nationale en internationale industriële associaties. De presentatie van de AVK Innovation Prize is op 10 september en het gezamenlijke avondevenement Composites Night is op 11 september. Op de beurs verwacht men 350 exposanten uit dertig landen.

 

www.composites-europe.com
www.composites-germany.org
http://www.avk-tv.de

 

Focus op ...

Agenda

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

Meer agendapunten »