KunststofenRubber.nl

Schoonmaakmiddel Windex in fles uit oceaanplastic

04 maart 2019 om 10:55 uur

De Amerikaanse schonmaakmiddelenfabrikant SC Johnson gaat de flessen van zijn product Windex van gerecycled oceaanplastic maken. Dit meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

"Met meer dan vijf biljoen stukken plastic in de oceaan, wordt de situatie alleen maar erger", aldus ceo Fisk Johnson op de website Duurzaambedrijfsleven.nl.  Met de Windex-fles draagt Johnson een oplossing aan en onderneemt hij ook meteen actie. De flessen waarin het reinigingsmiddel wordt verkocht, bestaan sinds 2015 al uit recyclaat maar de nieuwe fles wordt gemaakt van honderd procent recyclaat van de oceaanplastic, zo claimt men. In de komende lente worden acht miljoen flessen gedistribueerd via grote retailers zoals Walmart en Target.

 

Recyclecentra in Indonesië

Behalve de fles van oceaanplastic heeft het bedrijf ook plannen om de zogenoemde Social Plastic-fles te lanceren, waarbij plastic wordt gebruikt uit Haïti, de Filippijnen en Indonesië. In Indonesië heeft SC Johnson acht recyclingcentra voor plastic opgezet, waar behalve inzameling ook aan voorlichting wordt gedaan. Toepassingen voor oceaanplastic zijn er overigens al wel meer: computerfabrikant Dell verpakt verschillende ict-producten met oceaanplastic en kledingmerk Adidas maakt schoenen van plastic dat afkomstig is van oceaanstranden.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »