KunststofenRubber.nl

Schoonmaakmiddel Windex in fles uit oceaanplastic

04 maart 2019 om 10:55 uur

De Amerikaanse schonmaakmiddelenfabrikant SC Johnson gaat de flessen van zijn product Windex van gerecycled oceaanplastic maken. Dit meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

"Met meer dan vijf biljoen stukken plastic in de oceaan, wordt de situatie alleen maar erger", aldus ceo Fisk Johnson op de website Duurzaambedrijfsleven.nl.  Met de Windex-fles draagt Johnson een oplossing aan en onderneemt hij ook meteen actie. De flessen waarin het reinigingsmiddel wordt verkocht, bestaan sinds 2015 al uit recyclaat maar de nieuwe fles wordt gemaakt van honderd procent recyclaat van de oceaanplastic, zo claimt men. In de komende lente worden acht miljoen flessen gedistribueerd via grote retailers zoals Walmart en Target.

 

Recyclecentra in Indonesië

Behalve de fles van oceaanplastic heeft het bedrijf ook plannen om de zogenoemde Social Plastic-fles te lanceren, waarbij plastic wordt gebruikt uit Haïti, de Filippijnen en Indonesië. In Indonesië heeft SC Johnson acht recyclingcentra voor plastic opgezet, waar behalve inzameling ook aan voorlichting wordt gedaan. Toepassingen voor oceaanplastic zijn er overigens al wel meer: computerfabrikant Dell verpakt verschillende ict-producten met oceaanplastic en kledingmerk Adidas maakt schoenen van plastic dat afkomstig is van oceaanstranden.

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »