KunststofenRubber.nl

Schoonmaakmiddel Windex in fles uit oceaanplastic

04 maart 2019 om 10:55 uur

De Amerikaanse schonmaakmiddelenfabrikant SC Johnson gaat de flessen van zijn product Windex van gerecycled oceaanplastic maken. Dit meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

"Met meer dan vijf biljoen stukken plastic in de oceaan, wordt de situatie alleen maar erger", aldus ceo Fisk Johnson op de website Duurzaambedrijfsleven.nl.  Met de Windex-fles draagt Johnson een oplossing aan en onderneemt hij ook meteen actie. De flessen waarin het reinigingsmiddel wordt verkocht, bestaan sinds 2015 al uit recyclaat maar de nieuwe fles wordt gemaakt van honderd procent recyclaat van de oceaanplastic, zo claimt men. In de komende lente worden acht miljoen flessen gedistribueerd via grote retailers zoals Walmart en Target.

 

Recyclecentra in Indonesië

Behalve de fles van oceaanplastic heeft het bedrijf ook plannen om de zogenoemde Social Plastic-fles te lanceren, waarbij plastic wordt gebruikt uit Haïti, de Filippijnen en Indonesië. In Indonesië heeft SC Johnson acht recyclingcentra voor plastic opgezet, waar behalve inzameling ook aan voorlichting wordt gedaan. Toepassingen voor oceaanplastic zijn er overigens al wel meer: computerfabrikant Dell verpakt verschillende ict-producten met oceaanplastic en kledingmerk Adidas maakt schoenen van plastic dat afkomstig is van oceaanstranden.

 

Focus op ...

Agenda

27 februari 2020, Online

Webinar Sustainable Chemical PET & Polyester Recycling

Polymer Comply Europe (PCE) will be having its next Live Webinar on the Sustainable Chemical PET &...

3 maart 2020, Darmstadt, Duitsland

Forum Plastic Recyclates

The 2nd Forum Plastic Recyclates focuses on increasing the quality and improving materials for recyclates...

3 maart 2020, Parijs, Frankrijk

JEC World 2020

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

Meer agendapunten »