KunststofenRubber.nl

STEM-Olympiade: grootste jonge technologietalenten Vlaanderen

04 maart 2019 om 11:20 uur - BRUSSEL

Dylan Lejeune en Laurens Ledeganck hebben de finale van de negende editie van de Vlaamse STEM-Olympiade gewonnen

De twee jongens Dylan Lejeune van het GO! Atheneum Zottegem en Laurens Ledeganck van de school KOGEKA 3 in Geel hebben de finale van de negende editie van de Vlaamse STEM-Olympiade gewonnen. Ze mogen zich een jaar lang ‘de grootste jonge technologietalenten van Vlaanderen' noemen.


De twee jongens waren de beste in een theoretische test en vier praktische proeven waarmee hun inzicht in wetenschap, technologie, ingenieurskunde en wiskunde werd getest. Alle deelnemers aan de finale, dertien meisjes en vijfendertig jongens, kregen een ‘technologisch gerelateerde prijs' uit de prijzenpot ter waarde van 8.600 euro. In twee rondes namen bijna vijfentwintig duizend leerlingen uit 236 middelbare scholen deel aan de olympiade. De leerlingen zitten de eerste twee klassen.

 

Behoefte aan technologen

De actie moet hen laten zien hoe boeiend technologie is, zegt Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen. "Jongeren ontdekken zo hun technologisch talent en Vlaanderen heeft behoefte aan technologen, ingenieurs en ict'ers om zich als innovatieve regio te positioneren. Momenteel maken onze bedrijven zich volop klaar voor de vierde industriële evolutie en werken we aan de fabrieken van de toekomst."  Jongeren met technische bagage hebben een veelbelovende toekomst, zegt Demuynck. "Zij kunnen bijdragen aan oplossingen voor de uitdagingen waarvoor we als maatschappij staan op het vlak van leefmilieu, mobiliteit of gezondheidszorg ..."

 

De olympiade is een samenwerking tussen technologiefederatie Agoria, Technopolis, Engie, HRRail, Volta, Defensie, Bekaert, Esas, IBM, KU Leuven, U Hasselt, U Gent, Associatie U Gent, associatie U Antwerpen, UCLL, PXL, Thomas MORE, VIVES en de Vlaamse overheid.

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »