KunststofenRubber.nl

STEM-Olympiade: grootste jonge technologietalenten Vlaanderen

04 maart 2019 om 11:20 uur - BRUSSEL

De twee jongens Dylan Lejeune van het GO! Atheneum Zottegem en Laurens Ledeganck van de school KOGEKA 3 in Geel hebben de finale van de negende editie van de Vlaamse STEM-Olympiade gewonnen. Ze mogen zich een jaar lang ‘de grootste jonge technologietalenten van Vlaanderen' noemen.


De twee jongens waren de beste in een theoretische test en vier praktische proeven waarmee hun inzicht in wetenschap, technologie, ingenieurskunde en wiskunde werd getest. Alle deelnemers aan de finale, dertien meisjes en vijfendertig jongens, kregen een ‘technologisch gerelateerde prijs' uit de prijzenpot ter waarde van 8.600 euro. In twee rondes namen bijna vijfentwintig duizend leerlingen uit 236 middelbare scholen deel aan de olympiade. De leerlingen zitten de eerste twee klassen.

 

Behoefte aan technologen

De actie moet hen laten zien hoe boeiend technologie is, zegt Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen. "Jongeren ontdekken zo hun technologisch talent en Vlaanderen heeft behoefte aan technologen, ingenieurs en ict'ers om zich als innovatieve regio te positioneren. Momenteel maken onze bedrijven zich volop klaar voor de vierde industriële evolutie en werken we aan de fabrieken van de toekomst."  Jongeren met technische bagage hebben een veelbelovende toekomst, zegt Demuynck. "Zij kunnen bijdragen aan oplossingen voor de uitdagingen waarvoor we als maatschappij staan op het vlak van leefmilieu, mobiliteit of gezondheidszorg ..."

 

De olympiade is een samenwerking tussen technologiefederatie Agoria, Technopolis, Engie, HRRail, Volta, Defensie, Bekaert, Esas, IBM, KU Leuven, U Hasselt, U Gent, Associatie U Gent, associatie U Antwerpen, UCLL, PXL, Thomas MORE, VIVES en de Vlaamse overheid.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »