KunststofenRubber.nl

Campagne Plexiglas krijgt Design Award van Rat für Formgebung

01 maart 2019 om 13:02 uur

Black & Bright campagne van Plexiglas is de winnaar in de categorie Integrated Campaign and Advertising

Siamak Djafarian, hoofd van molding compounds in de afdeling Performance Materials van Evonik met de trofee.

Diepzwart hoogglanzende panelen, krachtige rode achterlichten en heldere koplampen zijn allemaal mogelijk gemaakt door de speciale eigenschappen van misschien wel een van de bekendste merken kunststof, namelijk Plexiglas van Evonik.


De verschillende mogelijkheden van Plexiglas-compounds in toepassingen voor auto's  worden sinds 2017 benadrukt in een internationale reklamecampagne. De campagne is nu door toekenning van een German Design Award bekroond in de categorie  ‘Integrated Campaign and Advertising'.

De German Design Awards zijn internationale onderscheidingen van de Rat für Formgebung (German Design Council).  Het doel is het ontdekken, presenteren en eren van unieke trends in design. Elk jaar worden inzendingen van een hoog kaliber op het gebied van product- en communicatieontwerp onderscheiden.  "Het doel van onze campagne is onze zichtbaarheid op de markt verder te vergroten en ons profiel te versterken bij beslissers in de auto-industrie", aldus Siamak Djafarian, hoofd van de molding compounds in de afdeling Performance Materials van Evonik. "Wij spreken de mensen op een emotioneel niveau aan en we vinden het heel fijn dat deze aanpak zo goed is ontvangen - niet alleen door de jury maar ook door de mensen in de automotive industrie."

 

plexiglas  

Black & Bright

In de Black & Bright-campagne gaat het alleen op de achtergrond over technische details maar kozen de campagnemanagers voor het overbrengen van de speciale eigenschappen van Plexiglas op een emotioneel niveau. De voordelen van Plexiglas worden met humor manier naar voren gebracht. Bijvoorbeeld  door een elegante vrouw die lipsctick op doet en als spiegel de reflectie in de motorkap gebruikt die oogt ziet als een piano. "Onze compounds worden gebruikt bij spuitgieten van automotive carrosserie-onderdelen. Ze zijn diepzwart en glanzen als een piano", aldus  Djafarian.  De advertenties zijn gepubliceerd in relevante Europese vakbladen en worden ondersteund door speciale artikelen en case studies in verschillende andere publicaties.

 

Lees ook: Evonik verkoopt methacrylaat-business aan investeerder

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »