KunststofenRubber.nl

PCE: training auditoren recycling van plastics voor voedsel

12 maart 2019 om 10:18 uur - BRUSSEL

Polymer Comply Europe gaat helpen bij de training van nationale auditoren van recyclingprocessen van plastics die zijn bedoeld voor voedselcontact.


Polymer Comply Europe (PCE) is een serviceonderneming van de koepelorganisatie European Plastics Converters (EuPC) en gaat trainingssessies organiseren voor nationale hygiëne-controleurs. Die gaan inspecties doen bij de recyclingprocessen van plastics voor voedselcontact. Een driedaagse training onder de naam ‘Better Training for Safer Food' wordt georganiseerd onder de paraplu van de Europese Commissie en zal zes keer gaan plaatsvinden gedurende de jaren 2019 en 2020.

 

Achtergronden en implicaties  

 

Better Training for Safer Food (BTSF) is een initiatief van de Commissie dat is bedoeld om een Europese trainingsstrategie te organiseren op het gebied van wetgeving van voedsel en voer, regelgeving  voor diergezondheid en -welzijn en regels voor gezondheid van planten. De komende series van  trainingen focussen in het bijzonder op het belangrijke onderwerp van mechanische recycling van plastics die zijn bedoeld om in contact te komen met levensmiddelen. De nationale auditoren van de EU-lidstaten leren niet alleen over de achtergronden van de regelgeving maar ook over de praktische implicaties en zien voorbeelden van hoe de recyclingfaciliteiten werken.

 

Food Contact Plastics Seminar 2019   

 

PCE gaat de praktische kant van de training organiseren waarin de deelnemers een recyclingfabriek bezoeken en daar de kans krijgen het gehele proces te zien. De trainingssessies vinden plaats in Duitsland, Italië en Oostenrijk.  Een soortgelijk trainingsprogramma heeft al plaatsgevonden in de jaren 2016 en 2017. Het auditen van recyclingprocessen van plastic voor voedselcontact wordt een van de onderwerpen van de komende European Food Contact Plastics Seminar op 11-12 April 2019 in Brussel.

 

Meer informatie hier

 

 

 

Focus op ...

Agenda

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

Meer agendapunten »