KunststofenRubber.nl

PP-gebaseerd StyLight Aesthetic van Ineos op JEC 2019 in Parijs

12 maart 2019 om 13:06 uur - FRANKFURT

Nieuw op polypropeen gebaseerd composiet met de naam StyLight Aesthetic complementeert de bestaande op SAN-gebaseerde StyLight-serie. De eerste praktijkvoorbeelden worden door Ineos getoond op de composietenbeurs JEC 2019 in Parijs.


Ineos Styrolution, wereldwijd een belangrijke partij in styrenen, heeft de uitbreiding aangekondigd van zijn familie composieten onder de merknaam StyLight. Het uitgebreide portfolio gaat nu onder meer een nieuwe op polypropeen gebaseerd composiet bevatten dat speciaal is bedoeld voor esthetische toepassingen.

  

Meer keuze   

Gebaseerd op de positieve reacties van ontwerpers van toepassingen van StyLight composiet, heeft het bedrijf besloten meer keuze te gaan bieden. Het nieuwe composiet is gebaseerd op een gemodificeerde Ineos polypropeen-matrix.  Het StyLight portfolio bevat nu standaard PP- of SAN-glasvezelcomposiet (Styrene Acrylo Nitril) geschikt voor niet zichtbare structurele toepassingen tot een esthetische composiet dat is gebaseerd op een gemodificeerd polypropeen tot en met een op SAN-gebaseerd koolstofvezelversterkt composiet voor premium esthetische oppervlakken.

 

Samenwerking Neue Materialen Fürth

Op polypropeen gebaseerde StyLight  biedt meerdere opties  inclusief een attractieve oplossing voor esthetische toepassingen. "Premium oppervlakken van thermoplastisch composiet zijn de kracht van het StyLight-merk en dat zal ook zo blijven," aldus Pierre Juan, baas van Future Business & Innovation. "Net als voor de SAN-gebaseerde StyLight-composieten zien wij de marktsegmenten automotive, sport  en elektronica als de belangrijkste voor het nieuwe PP-materiaal. Het bedrijf kondigt een samenwerking aan met Neue Materialien Fürth GmbH voor optimalisatie van het nieuwe op PP-based Stylight Aesthetic. De eerste voorbeelden van de resultaten zijn te zien op de beurs JEC 2019 in Parijs.

 

www.ineos-styrolution.com

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »