KunststofenRubber.nl

PP-gebaseerd StyLight Aesthetic van Ineos op JEC 2019 in Parijs

12 maart 2019 om 13:06 uur - FRANKFURT

Nieuw op polypropeen gebaseerd composiet met de naam StyLight Aesthetic complementeert de bestaande op SAN-gebaseerde StyLight-serie. De eerste praktijkvoorbeelden worden door Ineos getoond op de composietenbeurs JEC 2019 in Parijs.


Ineos Styrolution, wereldwijd een belangrijke partij in styrenen, heeft de uitbreiding aangekondigd van zijn familie composieten onder de merknaam StyLight. Het uitgebreide portfolio gaat nu onder meer een nieuwe op polypropeen gebaseerd composiet bevatten dat speciaal is bedoeld voor esthetische toepassingen.

  

Meer keuze   

Gebaseerd op de positieve reacties van ontwerpers van toepassingen van StyLight composiet, heeft het bedrijf besloten meer keuze te gaan bieden. Het nieuwe composiet is gebaseerd op een gemodificeerde Ineos polypropeen-matrix.  Het StyLight portfolio bevat nu standaard PP- of SAN-glasvezelcomposiet (Styrene Acrylo Nitril) geschikt voor niet zichtbare structurele toepassingen tot een esthetische composiet dat is gebaseerd op een gemodificeerd polypropeen tot en met een op SAN-gebaseerd koolstofvezelversterkt composiet voor premium esthetische oppervlakken.

 

Samenwerking Neue Materialen Fürth

Op polypropeen gebaseerde StyLight  biedt meerdere opties  inclusief een attractieve oplossing voor esthetische toepassingen. "Premium oppervlakken van thermoplastisch composiet zijn de kracht van het StyLight-merk en dat zal ook zo blijven," aldus Pierre Juan, baas van Future Business & Innovation. "Net als voor de SAN-gebaseerde StyLight-composieten zien wij de marktsegmenten automotive, sport  en elektronica als de belangrijkste voor het nieuwe PP-materiaal. Het bedrijf kondigt een samenwerking aan met Neue Materialien Fürth GmbH voor optimalisatie van het nieuwe op PP-based Stylight Aesthetic. De eerste voorbeelden van de resultaten zijn te zien op de beurs JEC 2019 in Parijs.

 

www.ineos-styrolution.com

 

Focus op ...

Agenda

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

Meer agendapunten »