KunststofenRubber.nl

Flamco expansievat met kunststof membraan in plaats van rubber

20 maart 2019 om 16:04 uur

Het bedrijf Flamco heeft een kunststof membraan ontwikkelt voor expansievaten van twee tot tachtig liter. Deze innovatie maakt de vaten duurzamer qua milieuprestaties en qua levensduur met behoud van de hoge kwaliteit, zo meldt de onderneming.

Flamco garandeert een lange levensduur en geeft vijftien jaar garantie op de nieuwe expansievaten, een verdubbeling ten opzichte van de bestaande expansievaten. De fabrikant liet een onafhankelijke LCA (Life Cycle Assessment) maken om de milieu-impact van zijn expansievaten te bepalen en te beperken. Het assessment toonde aan dat er nog significante milieuwinst en extra levensduur mogelijk waren. Na grondig onderzoek besloot Flamco het rubber membraan te vervangen door een kunststof membraan van thermoplastisch polyolefin (TPO). Testen hebben aangetoond dat het nieuwe membraan geen concessies doet aan de belangrijkste kwaliteitseisen: hoge flexibiliteit en lage doorlaatbaarheid. Bovendien bleken de milieuprestaties beter te zijn dan van het bestaande membraan en is TPO schoner te verbranden of te recyclen tot gelijkwaardige producten dan rubber.Het nieuwe membraan is veel lichter doordat er tot de helft minder materiaal nodig is.

Flamco past het nieuwe membraan vooralsnog alleen toe in haar expansievaten van twee tot tachtig liter voor verwarming en koeling. Medio 2019 zullen de eerste middelgrote modellen (twaalf  tot 35 liter) over een kunststof membraan beschikken. In een later stadium volgen de kleinere en grotere modellen.

 

Flamco is een onderdeel van Aalberts.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »