KunststofenRubber.nl

Composietbeurs JEC World trekt 43.500 bezoekers uit 112 landen

21 maart 2019 om 10:15 uur - PARIJS

De driedaagse internationale composietenbeurs JEC World 2019 in Parijs heeft 43,5 duizend professionele bezoekers getrokken.


Dit meldt de organisatie. "Met bezoekers uit 112 landen en met 27 landenpaviljoens was JEC World 2019 de plek waar heel de composietenwereld bijeen komt, al de belangrijke spelers van de industrie en hun vertegenwoordigers. De beurs heeft de spotlight gezet op de dynamische ecosystemen van composietmaterialen in Frankrijk, Turkije en Nederland dankzij actieve deelname van hun bedrijven, functionarissen en overheidslichamen", aldus Adeline Larroque, de directeur van JEC World.

De beurs organiseerde allerlei speciale activiteiten die waren gericht op specifieke groepen uit de sectoren luchtvaart, automotive en bouw, zodat iedereen de voordelen van composieten en hun toepassingen goed begrijpt.

 

Op de beurs werden de aankondigingen gedaan:

- Solvay en Airborne hebben een Memorandum of Understanding getekend

- SGL Carbon en Onur gaan samenwerken op het gebied van isolatie van luchtvaartmotoren

- Coriolis and Cevotec sluiten zich aan bij Fiber Placement Center (FPC)

- Hexcel en Arkema openen een gezamenlijk R&D-laboratorium in Frankrijk en Hexcel en Lavoisier Composites vormen een alliantie om composiet producten uit de productieketen van de luchtvaart te upcylen

- Faurecia en Michelin gaan vormen een wereldleider in waterstofmobiliteit

 

250+  sprekers

Inspirerende sprekers gaven wereldwijde innovatieprogramma van JEC Group een nieuwe dimensie:

- Inauguratie van JEC Startup Booster Event - de grootste start-upcompetitie in de composietenwereld
- Enrico Palermo, ceo van TSC dat momenteel het ruimteschip voor Virgin Galactic ontwerpt, presenteerde de volgende generatie herbruikbare ruimteschepen en hun impact op de kosten, veiligheid en milieu gedurende de lancering.

- Opening van de ceremonie van JEC Innovation Awards heeft Bertrand Piccard, initiator en directeur van Solar Impulse Foundation die bereikte de Solar Impulse beroemde vlucht rond de Aarde zonder een druppel benzine, fascineerde zijn gehoor met een krachtig en motiverende oproep tot actie om het milieu te beschermen.

Hemant Bheda van Arevo,een succesvol bedrijf in 3D-printing, introduceerde de JEC Composites Challenge met een conferentie over additive manufacturing, in lijn met de toenemende  presentatie van of 3D printing technieken.

- Architect Carlo Ratti benadrukte hoe de architectuur kan worden verrijkt met geavanceerde materialen en composieten en met internet-of-things technieken

 

250 sprekers

Ruim 250 sprekers uit de industriesectoren hebben het succes van JEC World versterkt. De organisatie zegt dat de show elk jaar groeit in lijn met de toenemende vraag naar composietmateriaal op verschillende markten. In 2019, JEC World verwelkomde vertegenwoordigers van bedrijven als Airbus, Boeing, Daimler, PSA, Bombardier, Ariane Group, Siemens, Daher, Dassault-Systemes, Thales, Decathlon, Rossignol, Delsey, Ford, Honda, Hyundai, Ikea, L'Oréal, Michelin, Midas, Naval Group, Renault, Rolls-Royce, Safran, Schlumberger, Toyota, Total, Vestas, Tata en Lamborghini doe zoeken naar nieuwe kansen en innovaties van materiaal voor hun toekomstige projecten.

 

 

Focus op ...

Agenda

16 oktober 2019, Messe Düsseldorf

K-2019 Düsseldorf

De grootste vakbeurs voor de wereld van kunststof en rubber. De beurs vindt eens per drie jaar plaats.

29 oktober 2019, 's Hertogenbosch

Efficiënt Aandrijven 2019

Efficiënt Aandrijven Event is het logisch vervolg van een tweetal eerder gehouden IE-motoren events. De...

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

Meer agendapunten »