KunststofenRubber.nl

Aangespoelde potvis op Sardinië vol met afvalplastic

02 april 2019 om 14:00 uur - PORTO CERVO (I)

Door de grote hoeveelheid plastic in haar maag kon de potvis haar natuurlijke voedsel niet verteren en is gestorven. Het dier droeg een ongeboren jong in zich.

Op Sardinië is een potvis aangespoeld en na onderzoek naar de doodsoorzaak bleek het dier meer dan twintig kilo plastic in haar maag te hebben, zo meldden diverse Italiaanse media.


De potvis werd vrijdag 29 maart dood aangetroffen en in de maag van het dier trof men allerlei soorten plastic afval aan, zoals borden, tubes, vislijnen en plastic verpakkingen, twee derde deel van de maag was ermee gevuld. Luca Bittau, bioloog van de Italiaanse organisatie SeaMe, zegt in de Italiaanse krant La Repubblica dat de potvis het plastic vermoedelijk heeft binnengekregen in de Middellandse Zee. De potvis had ook wel inktvis in haar maag (haar natuurlijke voedsel)  maar dat kon zij niet verteren door al het plastic. Bittau: "Opvarenden van de schepen op de Middellandse Zee gooien alles overboord. De situatie is extreem geworden."
Vorige maand werd op de Filipijnen een spitssnuitdolfijn aangetroffen met veertig kilo plastic in de maag. Volgens een Filipijnse zeebioloog ging het om de 'grootste vergiftiging door plastic ooit'.

 

(bron: NU.nl)

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »