KunststofenRubber.nl

Basisschool-meisjes maken kennis met 3D-printen bij Oceanz

12 april 2019 om 09:53 uur - EDE

In het kader van Girlsday 2019 hebben Oceanz 3D printing en het MakersLab 27 meisjes uit groep 6, 7 en 8 van Edese basisschool De Vlinderboom laten kennismaken met 3D-printen.


Girlsday is een landelijk initiatief van VHTO* om meisjes op jonge leeftijd te laten kennismaken met bèta, techniek en ict. Het doel van Girlsday is meisjes te laten zien dat techniek een interessante wereld is met volop toekomst en mogelijkheden. De 27 meisjes hebben bij Oceanz en het MakersLab alles gezien over professioneel 3D-printen, ze hebben kennisgemaakt met vrouwelijke medewerkers en meer geleerd over mogelijkheden in de bèta/technische vakgebieden. Ook konden de meisjes meer ontdekken over 3D-perspectief en de toepassingen van 3D-printen. Zij maakten kennis met VR, laserprinter en ontmoetten Yvonne van Zummeren, die ontwerper is van 3D-geprinte sieraden.

 

Girlsday 2019 

 

Aan Girlsday 2019 doen bijna elfduizend meisjes van 10 tot 15 jaar mee. Zij zijn welkom bij driehonderdvijftig bèta-, technische en ict-bedrijven in Nederland. Nog steeds kiezen te weinig meisjes voor bèta, techniek en ict. VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten. Girlsday is een van de activiteiten van VHTO om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ict.
Girlsday 2019 werd georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu. Topsector Water & Maritiem, Rijkswaterstaat, de Waterschappen en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zijn de Kick-off-partners van VHTO voor Girlsday 2019.

 

*VHTO is oorspronkelijk de afkorting van Vrouwen in Hoger Technisch Onderwijs.

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »