KunststofenRubber.nl

Evonik op International Battery Show met technische polymeren

17 april 2019 om 14:18 uur - STUTTGART

Evonik presenteert zijn high-performance polymeren op de International Battery Show in Stuttgart op 7 tot en met 9 mei.

Evonik presenteert op de International Battery Show in Stuttgart op 7-8-9 mei zijn speciale high-performance kunststof materialen voor toepassing in elektrische (autonoom rijdende) auto's.


Koeling, lage wrijvingsweerstand, elektrisch isolerend, snel ladend, veilige transfer van data - het zijn allemaal eisen die al een rol spelen in de elektrische auto.  En dit zal zo blijven voortgaan in de ontwikkeling van de autonome auto's van de toekomst. Voor deze speciale eisen zegt Evonik oplossingen te hebben in de vorm van technische polymeren op basis van polyamide 12, PEEK en polyimide. Dit gaat de Duitse materialenfabrikant laten zien op de International Battery Show in Stuttgart op 7 tot en met 9 mei.

 

Thermisch management systeem

Hybride en vol-elektrische auto's hebben optimale koeling en verwarming nodig, oftewel een hoog efficiënt thermisch management. Dit is niet alleen nodig voor de hogespanningbatterij maar ook voor andere essentiële hogespanningcomponenten zoals de elektromotor en de converter of inverter.

In aanvulling op de enkellaags buizen die zijn gebaseerd op Vestamid  (polyamide 12) heeft Evonik ook de hoog-efficiënte MLT 8000 meerlaagsbuizensysteem ontwikkeld voor toepassingen in de systemen voor thermisch management.

 

Lagere wrijvingsweerstand  

De elektrificatie van auto's opent nieuwe mogelijkheden voor de toepassing van technische polymeren in motoren en aandrijvingen. Gespecialiseerde producten zoals Vestakeep, PEEK, P84 NT polyimide en Vestamid polyamide 12 spuitgietcomponenten maken het alle autofabrikanten mogelijk sterke, precieze componenten te maken zoals lagers of overbrengingen die in staat zijn krachten op te nemen of door te geven. Het gebruik ervan verlaagt wrijving en verlagen het geluid en de trillingen.

 

Snellaadsystemen en data

Snelle laadtijden zijn de sleutel tot succes bij de elektromobiliteit. Nieuwe  standaarden  staan toe dat de batterij wordt geladen met 350 kW wat de laadtijd verkort tot enkele minuten. Maar dit vereist ook geschikte materialen voor de equipment. In deze toepassingen zijn de brandwerende Vestamid polyamide 12  en het extreem duurzame Vestakeep PEEK geschikt voor isolatie van kabels of rails in de batterijmodule of de elektromotor en als componenten voor de  stekker voor het snelladen en voor componenten hiervoor in de auto. In auto's met rij-ondersteuning en later in autonoom rijdende auto's, levert de communicatie onder de systemen onderling  grote hoeveelheden data op. Optische vezels uit polymeren maken snel en zeker dataverkeer mogelijk.  

 

 

Focus op ...

Agenda

8 juni 2021, 's-Hertogenbosch

Engineering Event Safety

21 juni 2021, online

Midden in de Maak

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

Meer agendapunten »