KunststofenRubber.nl

Van der Windt Verpakking introduceert gerecyclede PET-folie

26 april 2019 om 12:38 uur - HONSELERSDIJK

De nieuwe folie bestaat uit de helft gerecycled materiaal. rPET-folie heeft dezelfde hoogwaardige eigenschappen op het gebied van houdbaarheid, barrières en voedselveiligheid als virgin materiaal. Ook de verwerkingseigenschappen zijn gelijk, waardoor de folie probleemloos kan meedraaien in de bestaande verpakkingsprocessen.


Dit meldt Van der Windt. rPET-folie is een voedselveilige verpakking uit post consumer recycling. In het verleden waren deze verpakkingen niet geschikt voor voedingsmiddelen maar dankzij een geavanceerd depolymerisatieproces (het zogenoemde LuxPET-proces) wordt alle verontreiniging aan het materiaal onttrokken. Hierdoor is het materiaal honderd procent voedselveilig. Een ander voordeel is het feit dat het gerecycled materiaal door het LuxPET-proces niet te onderscheiden is van virgin materiaal, waardoor alle eigenschappen behouden blijven.

 

Circulair verpakken
De rPET-folie komt tegemoet aan de eis om de milieudruk van plastic verpakkingen te verminderen. De overheid heeft hierover in het Plastic Pact afspraken gemaakt met het bedrijfsleven. Er is vastgelegd dat plastic verpakkingsmateriaal in 2025 voor vijfendertig procent uit gerecycled materiaal moet bestaan en rPET komt met vijftig procent dus ruim aan deze eis tegemoet.  De gerecyclede content is afkomstig van post-consumer afval. Na gebruik is het materiaal opnieuw volledig recyclebaar en de rPET-folie past daarom binnen de circulaire economie.

 

Toepassing
rPET-folie kent dezelfde toepassingen als PET-folie. De folie wordt voornamelijk gebruikt als topseal voor (gerecyclede) PET schalen, maar kan ook voor andere toepassingen worden ingezet. rPET-folie is voedselveilig en door de barrière-eigenschappen geschikt voor het verpakken van onder meer groente, fruit, vlees, kip, vis, nootjes en kaas.

 

Van der Windt is een internationale speler in de wereld van verpakkingen en disposables. Het bedrijf levert vijftien duizend artikelen voor onder meer aardappelen, groente en fruit (AGF), sierteelt, food en non-food industrie, groothandel, foodservice, schoonmaak en zorg.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »