KunststofenRubber.nl

Supermarkt PLUS vervangt wegwerpplastics

29 april 2019 om 15:48 uur - UTRECHT

In de supermarkten van PLUS is geen plastic wegwerpservies meer te koop. De Nederlandse supermarktketen vervangt naar eigen zeggen als eerste de wegwerpplastics door afwasbare varianten om de milieu-impact te verkleinen.


De eerste exemplaren van deze borden, kommen, bekers en bestek zijn overhandigd aan Bas Eickhout, GroenLinks-politicus en Europarlementariër, die heeft meegewerkt aan het verbod op bepaalde plastic producten. Dat verbod is recentelijk door het Europees Parlement goedgekeurd en wordt in 2021 van kracht.  Eickhout: "De plastic soep schreeuwt om maatregelen. Met de wet tegen wegwerpplastic die we pas in het Europarlement hebben aangenomen, leveren we daar een flinke bijdrage aan. Het initiatief van PLUS om als eerste Nederlandse supermarkt nu al wegwerpplastic in de ban te doen, is een mooie eerste stap om het gebruik van plastic te verminderen."

 

Groot voorstander

PLUS zegt ‘groot voorstander'te zijn van de nieuwe wet en  dus speelt de supermarkt twee jaar eerder dan wettelijk verplicht in op het verbod op wegwerpplastic. Eerder dit jaar zette PLUS al in op minder en hernieuwbaar verpakken en sloeg de keten de handen ineen met zijn veertig belangrijkste leveranciers en Plastic Whale om minder en milieuvriendelijker te verpakken. Behalve afwasbaar servies worden ook andere producten in het assortiment opgenomen die bijdragen aan het bannen van wegwerpplastic, namelijk wattenstaafjes en rietjes van papier, roerstaafjes van FSC-gecertificeerd hout, en tapas- en satéprikkers van FSC-gecertificeerd bamboe. Ook deze producten liggen vanaf deze week in de schappen.

 

http://www.plus.nl/over-plus.

 

 

 

 

 

Reacties (1)

In het verleden is uit onderzoek van de Universiteit Groningen geleken dat wegwerpkoffie-bekers de beste oplossing waren. Daarbij ga ik uit van optimaal ontworpen en geproduceerde bekers van ca. 3,0-3,2 gram. Het schoonmaken van bijv dikke plastic of keramische bekers met heet water + zeep was vervuilender. Waarom nu dit , wellicht niet onderzochte, voorstel?
F.Irrgang, 30 april 2019 15:42
 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »