KunststofenRubber.nl

Renewi neemt activiteiten Rotie Organics over

01 mei 2019 om 09:49 uur - MILTON KEYNES

Waste-to-productbedrijf Renewi plc heeft vandaag Rotie Organics overgenomen, een bedrijf dat over-datum producten inzamelt, uitpakt en verwerkt.


De overeenkomst is gesloten voor een nominaal bedrag en omvat onder meer de overdracht van 45 medewerkers, twintig vrachtwagens, klantcontracten en de uitpak-installatie. De uitpakinstallatie ligt gunstig tegenover de anaerobe vergistingsinstallatie van Renewi in Amsterdam.

 

Over de datum

De verwerving betekent een versterking van Renewi's leidende positie op de Nederlandse markt voor organische producten, aldus de onderneming. Met de overname ontstaat een uitbreiding van de bestaande capaciteit voor het omzetten van over-de-datumetenswaren in waardevolle producten en energie. Dit creëert een platform voor continue groei in deze markt en past binnen Renewi's waste-to-productvisie.

 

Vijf locaties

Orgaworld is een onderdeel van Renewi's Organische bedrijfsvoering en produceert bijvoorbeeld groene stroom en compost uit de voedselresten. Het beschikt over vijf locaties in Nederland welke zijn gericht op composteren, anaerobe vergisting en technologie voor afvalwaterzuivering. Alleen in de regio Amsterdam produceert Orgaworld voldoende groene stroom voor ongeveer vijftienduizend huishoudens.

 

Renewi

Met behulp van innovatie en de nieuwste technologie converteert Renewi afval in nuttige producten zoals papier, metaal, kunststof, glas, hout, bouwmaterialen, compost en energie.  Renewi ontstond in 2017 na de fusie van de Shanks Group met Van Gansewinkel Groep en is genoteerd aan de London Stock Exchange.

 

http://www.renewiplc.com/.

 

Focus op ...

Agenda

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

Meer agendapunten »