KunststofenRubber.nl

Recyclate Initiative op PLMA-show in Amsterdam

01 mei 2019 om 16:45 uur - AMSTERDAM

Op de internationale vakbeurs van de Private Label Manufacturers Association (PLMA) in Amsterdam zal Ecological Cleaning and Care(ECC) van de Werner & Mertz Group het ‘Recycling Initiative' presenteren, samen met vier partners op één gezamenlijke stand.


Het doel is de ontwikkeling van duurzame materiaalcycli waarmee men effectieve recycling wil promoten. De vier Duits-Oostenrijkse partners van ECC zijn Der Grüne Punkt, ALPLA , Monti Group en Siegwerk.

 

Wrap-around

Mondi Group zal een volledig recyclebare stand-up pouch (staande zak) van PE-monomateriaal tonen met een verwijderbaar wrap-around label dat men ontwikkelde binnen het Recyclate Initiative volgens het principe van cradle-to-cradle.  Siegwerk introduceert een ander project. In samenwerking met de andere partners binnen het Recyclate Initiative ontwikkelde de inktfabrikant een cradle-to-cradle UV-drukinktsysteem voor labels waarmee het bedrijf een gouden status kreeg van de Material Health Certification (MHC).  Een  volgend project is al onderweg. In de nabije toekomst zal  de staande zak van Mondi worden bedrukt met de C2C-inkt van Siegwerk.
Op een gezamenlijke stand van de vijf partners zal het initiatief de gehele cirkel van recycling laten zien van een PET-fles en een HDPE-fles, afkomstig van afval  dat is ingezameld  via Yellow Bag en via verwerking van het recyclaat een nieuwe verpakking voor in de winkel wordt.

 

De vakbeurs PLMA (World of Private Label) verwacht vijftienduizend bezoekers uit honderdtwintig landen.   

 

PLMA World of Private Labels  

Amsterdam RAI
21-22 mei 2019

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »