KunststofenRubber.nl

Smurfit Kappa en Plastic Soup Foundation gaan samenwerken

03 mei 2019 om 15:24 uur - DUBLIN

Saverio Mayer van Smurfit Kappa: synergie met doelstellingen van Plastic Soup Foundation

Smurfit Kappa slaat handen ineen met Plastic Soup Foundation

Smurfit Kappa heeft zijn krachten gebundeld met Plastic Soup Foundation om de groeiende behoefte aan duurzame verpakkingen aan te jagen en oceaanvervuiling tegen te gaan.


De Nederlandse organisatie Plastic Soup Foundation streeft naar het stoppen van de vervuiling van de oceanen.  Smurfit Kappa vindt dat er een sterke synergie bestaat tussen de missie van de foundation en zijn eigen initiatief ‘Better Planet Packaging' dat als doel heeft wat te doen tegen het verpakkingsafval dat in oceanen en op stortplaatsen terecht komt. Onlangs was Smurfit Kappa gastheer van een evenement van Plastic Soup Foundation over het thema het veranderen van de toekomst van verpakkingen.

 

Op papier gebaseerd  

 

Sprekend over het partnerschap zei Harmen Spek, de innovations & solutions manager van Plastic Soup Foundation: "We raakten extra geïnteresseerd in het werken met Smurfit Kappa toen we lazen over hoeveel dit bedrijf doet om op papier gebaseerde alternatieven voor plastic te maken." Ceo Saverio Mayer van Smurfit Kappa Europe: "Een integraal onderdeel van ons Better Planet Packaging-initiatief is samenwerken met nieuwe partners zoals Plastic Soup Foundation te inspireren tot innovatieve ideeën en verandering aan te moedigen." Oceaanvervuiling kan alleen worden opgelost via open dialoog tussen de diverse stakeholders, aldus Mayer.   

 

Focus op ...

Agenda

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

26 juni 2019, Londen

European Carbon Black Summit 2019

Eerste conferentie van organisator ACI over de problematiek van carbon black.

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

Meer agendapunten »