KunststofenRubber.nl

Arburg bouwt weer nieuwe montagehal in Lossburg

21 mei 2019 om 10:31 uur - LOSSBURG

De eerste spaden gingen op 16 mei bij Arburg in Lossburg symbolisch de grond in. Vanaf rechts de familieleden Renate Keinath, Juliane Hehl, Eugen Hehl en Michael Hehl met vertegenwoordigers van het architectenbureau, het gemeentebestuur en het deelstaatbestuur.

Spuitgietmachinefabrikant Arburg is officieel van start gegaan met de bouw van een nieuwe montagehal. Met het nieuwe gebouw zal de productiecapaciteit van de grote Allrounder-machines en de speciale turnkey-systemen verder worden uitgebreid.


De investering bedraagt tientallen miljoenen euro's, zo meldt de onderneming. Ook deze uitbreiding komt weer op de centrale productielocatie in Lossburg die door deze toevoeging met zeventien procent in omvang zal groeien tot twintig hectare. "Wat bouwactiviteiten betreft, zijn we sinds 2007 bezig met een snelle vooruitgang: klantencentrum, montagehal, parkeervoorziening, tentoonstellingsruimte, trainingscentrum en nu deze montagehal", meldt Michael Hehl, managing partner en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de fabriek. In de afgelopen twaalf jaar heeft Arburg naar eigen zeggen rond de honderd miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe gebouwen in Lossburg.  Het bedrijf zegt vier procent van zijn jaaromzet te investeren in de productiesite.

 

Grote machines populair

 

Arburg is op zijn gebied wereldwijd een van de grote merken en produceert met veel succes uitsluitend in Lossburg in Duitsland, aldus Hehl. Het familiebedrijf laat al jaren een continue groei zien op het gebied van grote spuitgietmachines tot 6,5 duizend ton sluitkracht en op het gebied van klantspecifieke turnkey-systemen. Dit was in 2016 al de reden voor de bouw van de montagehal maar die zit al aan zijn maximale capaciteit. De nieuw te bouwen hal voegt een vloeroppervlak van 28,5 duizend vierkante meter toe waarvan 22 duizend vierkante meter beschikbaar is voor productie en administratie. Men rekent erop dat de hal gebruikt kan worden in de tweede helft van 2020.

 

Focus op ...

Agenda

13 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechniek

Kennis maken met de verschillende rubbersoorten, hun eigenschappen. grondstoffen, verwerkingstechnieken...

20 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechnologie

22 januari 2020, Brussel

Future of Polyolefins Summit

Meer agendapunten »