KunststofenRubber.nl

Rietjes en wattenstaafjes vanaf april 2020 niet meer in Engeland

23 mei 2019 om 14:09 uur - LONDEN

Engeland verbiedt vanaf april 2020 de actieve verkoop van plastic rietjes, roerstaafjes en wattenstaafjes. Dit verbod is al een half jaar geleden aangekondigd waarna een consultatieronde onder zestienhonderd organisaties en burgers volgde.


De Engelse regering schrijft op zijn website dat in Engeland jaarlijks 4,7 miljard plastic rietjes worden gebruikt plus 316 miljoen roerstaafjes en 1,8 miljard wattenstaafjes. Ongeveer tien procent ervan zou door het toilet worden gespoeld waardoor ze in de oceaan kunnen komen.

 

Uitzonderingen

 

Het blijft wel mogelijk om in apotheken of kantines rietjes te krijgen maar wie een rietje wil, moet erom vragen. Deze uitzondering geldt ook voor plastic wattenstaafjes.  Al eerder werd de gratis plastic tasjes in winkels en supermarkten al verboden. Door de klant er vijf pence voor te laten betalen daalde de uitgifte van de tasjes in zeven grote supermarktketens met 86 procent in de periode 2017 en 2018.
De Schotse regering heeft al aangekondigd meer op recycling in te zetten door een statiegeldsysteem te introduceren. Winkels moeten statiegeld teruggeven op ingeleverde verpakkingen van PET en glas maar ook op blikjes. Jaarlijks moeten zo anderhalf miljard verpakkingen weer worden ingeleverd. (bronnen: gov.eu en duurzaambedrijfsleven.nl)

  

 

Focus op ...

Agenda

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

26 juni 2019, Londen

European Carbon Black Summit 2019

Eerste conferentie van organisator ACI over de problematiek van carbon black.

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

Meer agendapunten »