KunststofenRubber.nl

Polyscope Polymers integreert SMA-activiteiten van Cray Valley

04 juni 2019 om 11:16 uur - GELEEN

Het Nederlandse Polyscope Polymers heeft de activiteiten op het gebied van de thermoplastische co-polymeer SMA overgenomen van Cray Valley. De overname maakt deel uit van het strategisch plan Polyscope 3.0.


Polyscope heeft de wereldwijde activiteiten op het gebied van styreen-maleïnezuuranhydride  (SMA) thermoplastische co-polymeer overgenomen van Cray Valley. Dit bedrijf was wereldwijd marktleider voor laag moleculair gewicht SMA-producten en was de belangrijkste concurrent voor de business unit specialty chemicals van Polyscope. De deal omvat ook de integratie van alle SMA-producten, inventaris, kennis van toepassingen en intellectueel eigendom van Cray Valley. Polyscope Polymers gaat nu al de klanten van Cray Valley bedienen en integreert alle bedrijfsactiviteiten en toeleveringsketens in alle regio's op de wereld.

 

Polyscope 3.0 

 

Ceo Patrick Muezers van Polyscope Polymers zegt in het bericht onder meer het volgende:  "Deze succesvolle integratie  is een mijlpaal voor de business en een belangrijke fase voor ons Polyscope 3.0 strategisch plan  ‘Marktleiderschap en Product - Business Innovator'. Dit plan hebben we geïnitieerd in 2017 om de zaken naar een volgend niveau te brengen voor eind 2021. Polyscope 3.0 omvat ook de integratie van een geschikte concurrent en Gray Valley heeft bewezen strategisch uitstekend passend te zijn.  Het bedrijf heeft  onze SMA-positie versterkt en geeft ons een beter gebalanceerd business-model met wereldwijde groeikansen in technische polymeren en specialties."  Volgend op deze integratie is Polyscope nu gericht op groei door verder te integreren in bestaande markten in combinatie met nieuwe markten en toepassingen die SMA-specialties nodig hebben, aldus Muezers.

 

SMA-leiderschap

 

Sinds Polyscope in 2006 de markt betrad heeft het bedrijf een wereldwijd leiderschap ontwikkeld op het gebied van hoog moleculair gewicht SMA-additieven voor technische polymeren en SMA-gemodificeerde compounds. De business unit Specialty Polymers is in 2011 opgezet, destijds als onderdeel van de Polyscope 2.0 strategische groeidoelen voor het SMA- productleiderschap en marktexpansie onder de technische polymeren.  Eind 2016 was Polyscope de grootste SMA-producent met de grootste gecombineerde wereldwijde jaarafzet en -omzet.  De integratie van Cray Valley  heeft de business unit Specialty Polymers van Polyscope een krachtige boost gegeven, zo meldt de onderneming.

 

http://www.polyscope.eu.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

26 juni 2019, Londen

European Carbon Black Summit 2019

Eerste conferentie van organisator ACI over de problematiek van carbon black.

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

Meer agendapunten »