KunststofenRubber.nl

Covestro levert eerste polyurethaan voor rotorbladen China

06 juni 2019 om 10:15 uur - LEVERKUSEN

Covestro leverde de eerste hoeveelheid polyurethaanhars voor de productie van 60 meter lange rotorbladen voor windturbines

Materiaalfabrikant Covestro heeft in China zijn eerste commerciële order afgeleverd voor polyurethaanhars als grondstof voor rotorbladen van windturbines.


Covestro levert polyurethaanhars aan het bedrijf TMT voor de productie van achttien rotorbladen van zestig meter lang. China is 's werelds grootste markt voor windenergie van 221 gigawatt aan geïnstalleerde capaciteit ultimo 2018, zegt de World Wind Energy Association.  De rotorbladen zijn geproduceerd door Zhuzhou Times New Material Technology (TMT), een van de grootste op zijn gebied van China, en afgeleverd bij windturbinebedrijf Envision. De turbines worden in juli geplaatst op een windfarm in het oosten van China.

 

Polyurethaan  

 

Lilu Liang van Wind Power Products bij TMT vindt dat polyurethaan in vergelijking met epoxyhars voordelen heeft in kosten en in de productie. "We werken sinds 2016 met Covestro samen en inmiddels hebben we een continu productieproces bereikt. We hopen verder samen te werken met Covestro en onderzoeken nu bladen op groot formaat en bladen die volledig uit polyurethaan zijn gemaakt."
Covestro's nieuwe PU-infusiehars is ontwikkeld om de windindustrie te helpen bij het tegemoet komen aan de groeiende behoefte aan turbines van groot formaat en daarmee dus aan langere rotorbladen.

Traditioneel zijn rotorbladen geproduceerd uit glasvezelversterkte hars via de vacuüminfusietechniek. Het succesvolle gebruik van polyurethaanhars voor de fabricage van grootformaatbladen suggereert dat het materiaal zelf superieure mechanische eigenschappen heeft en zelf goed bestand is tegen materiaalmoeheid, aldus Covestro. In de fabriek geeft het materiaal ook voordelen want het hardt sneller uit en heeft betere verwerkingseigenschappen voor een hoger productieniveau.

 

Het team van Covestro en alle partners met het eerste commerciële gebruik van polyurethaanhars voor de productie van rotorbladen

 

http://www.covestro.com/

 

(1)https://wwindea.org/blog/2019/02/25/wind-power-capacity-worldwide-reaches-600-gw-539-gw-added-in-2018/

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »