KunststofenRubber.nl

Robot-krab getest bij zoeken naar plastic vervuiling

11 juni 2019 om 13:17 uur - PISA

De robot-krab is ontworpen om oceaanvervuiling door plastics op te sporen. Hij is nu voor het eerst getest in de zee bij Meloria voor de Italiaanse kust.


Dit meldt Sant'Anna di Pisa Magazine. De nieuwe afvalverzamelaar is ontworpen om monsters van het water te nemen op zoek naar microplastics die het oceaanwater vervuilen. De robot kreeg de naam SILVER 2 (Seabed-Interaction Legged Vehicle for Exploration and Research 2) en is ontworpen door Institute of Robotics of the Scuola Superiore Sant'Anna di Pisa, ondersteund door National Geographic Society en Arbi Dario Spa. De test vond plaats in de zee bij het rotseiland Meloria voor de westelijke Italiaanse kust. Het rotseiland ligt in een ondiep zeegebied, de zogenaamde Secche della Meloria in de Ligurische Zee.

 

Binnenkort zal de robot worden uitgerust met een arm die plastic zakken, flessen en andere vormen plastics kan verzamelen. De robot kan bewegen, lopen en rennen op de zeebodem. Met zes krabachtige poten kan hij dankzij een veermechanisme goed functioneren op de oneffen bodem, hoppend zonder dat er schade optreedt en hij kan obstakels ontwijken. Dit veermechanisme  heeft een eenvoudige structuur en bediening zodat de robot snel kan springen door een samentrekking van de veer.

 

Focus op ...

Agenda

23 juni 2020

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

1 september 2020, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

Meer agendapunten »