KunststofenRubber.nl

Nederlandse kanshebbers op European Inventor Award 2019

11 juni 2019 om 16:44 uur - MÜNCHEN

Wie gaat naar huis met de Publieksprijs voor de European Inventor Awards 2019? Iedereen kan online stemmen op de vijftien genomineerden in vijf verschillende categorieën. Onder de genomineerden zijn de Nederlandse ingenieurs Alexander van der Lely en Karel van den Berg en materiaalwetenschapper Rik Breur.


De Nederlandse ingenieurs Alexander van der Lely en Karel van den Berg ontwikkelden een ‘koe-vriendelijke' melkrobot die de melkgift verhoogt en een efficiëntere bedrijfsvoering mogelijk maakt.  De uitvinding van de Nederlandse materiaalwetenschapper Rik Breur is een zelfklevend antifouling-tapijt voor scheepsrompen die aangroei van zeeorganismen voorkomt en is een milieuvriendelijk alternatief voor giftige verfstoffen. Het tapijt bespaart dure schoonmaakoperaties en leidt tot efficiënter brandstofverbruik.

 

Publieksprijs extra award

De European Inventor Award is een eerbetoon aan uitvinders die met hun innovatie een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de samenleving. Een internationale jury van innovatiedeskundigen kiest een winnaar in elk van vijf categorieën: Industrie, Onderzoek, niet-EOB landen, MKB en Lifetime Achievement. De Publieksprijs is een extra prijs die uitsluitend via online stemmen van het publiek wordt bepaald. Stemmen is heel eenvoudig via https://popular-prize.epo.org/  en kan tot en met 16 juni 2019.

De winnaar van de Publieksprijs wordt op 20 juni 2019 in Wenen bekendgemaakt. 

Uitvindingen in beeld

De EOB-website brengt alle finalisten en hun uitvindingen in beeld. Stemmers maken zelf ook kans op een prijs; een innovatief en duurzame airconditioner voor persoonlijk gebruik dat op een gezonde manier lucht verfrist, koelt en bevochtigt. Behalve uit Nederland komen de finalisten dit jaar uit Duitsland, Frankrijk, Israël, Italië, Japan, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »