KunststofenRubber.nl

30% meer bezoekers op beurs Vision, Robotics & Motion

14 juni 2019 om 14:30 uur - VELDHOVEN

Organisator Mikrocentrum meldt dat 18e versie van zijn vakbeurs voor robotica, vision technologie en motion control 1.650 professionals heeft ontvangen. Dit was een toename van bijna dertig procent ten opzichte van de vorige editie.


Het werken met robots wordt steeds toegankelijker. Zo zijn er zelflerende robots en robots die aangestuurd worden door gedrag te kopiëren. De ontwikkelingen gaan razendsnel en maken dat de samenwerking tussen mens en robot steeds intensiever wordt. De cobot maakt dan ook een opmars. Waar vroeger de robot voornamelijk binnen (grote) productieomgevingen werd ingezet, worden er tegenwoordig steeds meer toegankelijke toepassingen ontwikkeld voor MKB bedrijven. Dit was terug te zien in zowel het lezingenprogramma als bij de stands en de demopleinen.

 

Cobot Panda  

Op deze editie op 12 en 13 juni konden bezoekers natuurlijk de laatste innovaties ontdekken. Niet alleen in het lezingenprogramma maar ook bij de 85 exposanten en op de demopleinen kon men de laatste uitvindingen ervaren. Zo was de cobot ‘Panda' van het Duitse Franka Emika voor het eerst te bewonderen op de stand van WiredWorkers en Holland Robotics. De cobot is winnaar van een iF Award 2019, de Duitse Innovatieprijs 2018, de Deutsche Zukunftspreis 2017 en werd onlangs nog uitgeroepen tot ‘Time's Best Invention of 2018'.

 

Vision, Robotics & Motion 2020

De volgende editie staat gepland op 10 en 11 juni 2020.
http://www.vision-robotics-motion.nl

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »