KunststofenRubber.nl

30% meer bezoekers op beurs Vision, Robotics & Motion

14 juni 2019 om 14:30 uur - VELDHOVEN

Organisator Mikrocentrum meldt dat 18e versie van zijn vakbeurs voor robotica, vision technologie en motion control 1.650 professionals heeft ontvangen. Dit was een toename van bijna dertig procent ten opzichte van de vorige editie.


Het werken met robots wordt steeds toegankelijker. Zo zijn er zelflerende robots en robots die aangestuurd worden door gedrag te kopiëren. De ontwikkelingen gaan razendsnel en maken dat de samenwerking tussen mens en robot steeds intensiever wordt. De cobot maakt dan ook een opmars. Waar vroeger de robot voornamelijk binnen (grote) productieomgevingen werd ingezet, worden er tegenwoordig steeds meer toegankelijke toepassingen ontwikkeld voor MKB bedrijven. Dit was terug te zien in zowel het lezingenprogramma als bij de stands en de demopleinen.

 

Cobot Panda  

Op deze editie op 12 en 13 juni konden bezoekers natuurlijk de laatste innovaties ontdekken. Niet alleen in het lezingenprogramma maar ook bij de 85 exposanten en op de demopleinen kon men de laatste uitvindingen ervaren. Zo was de cobot ‘Panda' van het Duitse Franka Emika voor het eerst te bewonderen op de stand van WiredWorkers en Holland Robotics. De cobot is winnaar van een iF Award 2019, de Duitse Innovatieprijs 2018, de Deutsche Zukunftspreis 2017 en werd onlangs nog uitgeroepen tot ‘Time's Best Invention of 2018'.

 

Vision, Robotics & Motion 2020

De volgende editie staat gepland op 10 en 11 juni 2020.
http://www.vision-robotics-motion.nl

 

Focus op ...

Agenda

23 juni 2020

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

1 september 2020, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

Meer agendapunten »