KunststofenRubber.nl

Duitse spuitgieter koopt honderdste Arburg Allrounder

11 juni 2019 om 18:00 uur - LOSSBURG

Gertrud Ebert (3e van links) en Karl-Herbert Ebert (midden) van Scholz namen hun honderdste Allrounder formeel in ontvangst in de Arburg-fabriek

Het Duitse spuitgietbedrijf Scholz heeft bij Arburg zijn honderdste Allrounder in ontbangst genomen. Scholtz kocht in 1974 zijn eerste Allrounder 221E/150 bij Arburg.


Voor de gelegenheid reisden directeur Gertrud Ebert en Karl-Herbert Ebert (techniek en ontwikkeling) van hun vestigingsplaats Kronach ten oosten van Frankfurt naar de Arburg-fabriek in Lossburg bij Stuttgart. Scholz is een mkb-bedrijf met tweehonderd medewerkers dat technische precisieonderdelen produceert uit kunststof. De belangrijkste afzet vindt plaats in de tandwieltechniek, automotive, life style, medische techniek, elektro, it-datatechniek en microtechnologie. Op het moment heeft Scholz tachtig machines operationeel die in sluitkracht variëren tussen vijftig en 3,2 duizend kN. Onder de tachtig zijn 56 Allrounders van Arburg.

De jubileummachine is een hybride Allrounder 470 H met een sluitkracht van duizend kN. De machine wordt gebruikt voor het produceren van technische precisieonderdelen, componenten voor tandwieloverbrengingen en voor micro-schakelaars.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »