KunststofenRubber.nl

Duitse spuitgieter koopt honderdste Arburg Allrounder

11 juni 2019 om 18:00 uur - LOSSBURG

Gertrud Ebert (3e van links) en Karl-Herbert Ebert (midden) van Scholz namen hun honderdste Allrounder formeel in ontvangst in de Arburg-fabriek

Het Duitse spuitgietbedrijf Scholz heeft bij Arburg zijn honderdste Allrounder in ontbangst genomen. Scholtz kocht in 1974 zijn eerste Allrounder 221E/150 bij Arburg.


Voor de gelegenheid reisden directeur Gertrud Ebert en Karl-Herbert Ebert (techniek en ontwikkeling) van hun vestigingsplaats Kronach ten oosten van Frankfurt naar de Arburg-fabriek in Lossburg bij Stuttgart. Scholz is een mkb-bedrijf met tweehonderd medewerkers dat technische precisieonderdelen produceert uit kunststof. De belangrijkste afzet vindt plaats in de tandwieltechniek, automotive, life style, medische techniek, elektro, it-datatechniek en microtechnologie. Op het moment heeft Scholz tachtig machines operationeel die in sluitkracht variëren tussen vijftig en 3,2 duizend kN. Onder de tachtig zijn 56 Allrounders van Arburg.

De jubileummachine is een hybride Allrounder 470 H met een sluitkracht van duizend kN. De machine wordt gebruikt voor het produceren van technische precisieonderdelen, componenten voor tandwieloverbrengingen en voor micro-schakelaars.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

16 oktober 2019, Messe Düsseldorf

K-2019 Düsseldorf

De grootste vakbeurs voor de wereld van kunststof en rubber. De beurs vindt eens per drie jaar plaats.

29 oktober 2019, 's Hertogenbosch

Efficiënt Aandrijven 2019

Efficiënt Aandrijven Event is het logisch vervolg van een tweetal eerder gehouden IE-motoren events. De...

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

Meer agendapunten »