KunststofenRubber.nl

Refitech ontwikkelt eigen familie robotarmen van carbon

18 juni 2019 om 11:30 uur - WAALWIJK

Om te voldoen aan de vraag naar betaalbare oplossingen voor industriële robots heeft Refitech een eigen familie robotarmen van carbon ontwikkeld op basis van gestandaardiseerde componenten.


Vanwege de materiaaleigenschappen (licht en stijf) zijn carbon componenten ideaal voor situaties waarin robots op hoge snelheid en met grote nauwkeurigheid moeten werken. Door het nieuwe productieproces van Refitech en de minimale nabewerking zijn carbon robotarmen nu ook qua kostprijs concurrerend ten opzichte van staal of aluminium, zegt Refitech.  Sales engineer Bas Nijpels: "Wij maken bij Refitech al jaren klantspecifieke koolstofvezelversterkte componenten voor industriële automatisering en robots. Juist als het gaat om hoge snelheden in combinatie met precisie is composiet het voor de hand liggende materiaal. En het gebruik van robots neemt toe in allerlei productie-omgevingen. De systemen moeten efficiënt werken en energiezuinig en bedrijfszeker zijn maar het moet ook allemaal betaalbaar blijven. Op basis van deze filosofie hebben wij onze kennis ingezet om een eigen carbon robotarmfamilie te ontwikkelen."

 

Lage kosten

Omdat het een gestandaardiseerd proces is, kunnen de matrijsinvesteringen en de engineeringkosten relatief laag blijven. Het maakprincipe is immers al bedacht door Refitech. "De doelstelling voor dergelijke carbon robotarmen is om een efficiëntieverbetering te realiseren van twintig tot dertig procent." Refitech heeft bovendien de mogelijkheid om in eigen beheer in China te produceren. "Op die manier willen we een integrale kostprijsverlaging realiseren van vijftien tot vijfentwintig procent ten opzichte van staan of aluminium."

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »