KunststofenRubber.nl

Neste en LyondellBasell maken samen bio-based PE en LDPP

19 juni 2019 om 12:00 uur

Het Finse Neste, 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval en restoliën heeft met chemiereus LyondellBasell aangekondigd de eerste parallelle productie van bio-based PE en LDPP op een commerciële schaal te hebben gerealiseerd. Deze nieuwe polymeren bestaan voor dertig procent uit hernieuwbare content.


Het gezamenlijke project maakte gebruik van Neste's hernieuwbare koolwaterstoffen die zijn afgeleid van duurzame bio-based grondstoffen zoals afval en restolie. Het project heeft met succes duizenden tonnen bio-based kunststof geproduceerd die zijn goedgekeurd als voedselverpakking en zullen worden vermarkt met de merknamen Circulen en Circulen Plus, de nieuwe familie ‘circulaire merken' van LyondellBasell. Neste's ceo Peter Vanacker:  "Deze baanbekende samenwerking is een mijlpaal in de vercommercialisering van Neste's business voor hernieuwbare polymeren en chemicaliën."

 

Dertig procent

De prestatie is bijzonder, vindt Neste, omdat het de hernieuwbare grondstof van Neste combineert met de technische mogelijkheden van LyondellBasell. De flexibiliteit van de kraker van LyondellBasell maakt mogelijk dat er een nieuwe grondstof wordt gebruikt op de Duitse locatie in Wesseling. Die kraker is direct omgebouwd naar bio-based polyethyleen en polypropyleen.  Een onafhankelijke derde partij heeft de geproduceerde polymeren getest en bevestigde dat ze  bestaan uit dertig procent hernieuwbare content.

 

Huishoudfolie

LyondellBasell verkocht gedurende een testperiode sommige hernieuwbare producten aan verschillende klanten, waaronder Cofresco, een bedrijf dat actief is in huishoudfolie. Cofresco is van plan Circulen Plus bio-based polyethyleen te gaan gebruiken om duurzaam voedselverpakkingsmateriaal te produceren.

 

Focus op ...

Agenda

23 juni 2020

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

1 september 2020, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

Meer agendapunten »