KunststofenRubber.nl

Neste en LyondellBasell maken samen bio-based PE en LDPP

19 juni 2019 om 12:00 uur

Het Finse Neste, 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval en restoliën heeft met chemiereus LyondellBasell aangekondigd de eerste parallelle productie van bio-based PE en LDPP op een commerciële schaal te hebben gerealiseerd. Deze nieuwe polymeren bestaan voor dertig procent uit hernieuwbare content.


Het gezamenlijke project maakte gebruik van Neste's hernieuwbare koolwaterstoffen die zijn afgeleid van duurzame bio-based grondstoffen zoals afval en restolie. Het project heeft met succes duizenden tonnen bio-based kunststof geproduceerd die zijn goedgekeurd als voedselverpakking en zullen worden vermarkt met de merknamen Circulen en Circulen Plus, de nieuwe familie ‘circulaire merken' van LyondellBasell. Neste's ceo Peter Vanacker:  "Deze baanbekende samenwerking is een mijlpaal in de vercommercialisering van Neste's business voor hernieuwbare polymeren en chemicaliën."

 

Dertig procent

De prestatie is bijzonder, vindt Neste, omdat het de hernieuwbare grondstof van Neste combineert met de technische mogelijkheden van LyondellBasell. De flexibiliteit van de kraker van LyondellBasell maakt mogelijk dat er een nieuwe grondstof wordt gebruikt op de Duitse locatie in Wesseling. Die kraker is direct omgebouwd naar bio-based polyethyleen en polypropyleen.  Een onafhankelijke derde partij heeft de geproduceerde polymeren getest en bevestigde dat ze  bestaan uit dertig procent hernieuwbare content.

 

Huishoudfolie

LyondellBasell verkocht gedurende een testperiode sommige hernieuwbare producten aan verschillende klanten, waaronder Cofresco, een bedrijf dat actief is in huishoudfolie. Cofresco is van plan Circulen Plus bio-based polyethyleen te gaan gebruiken om duurzaam voedselverpakkingsmateriaal te produceren.

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »