KunststofenRubber.nl

Soup Surfer Tinga stelt zich kwetsbaar op in film Plastic Paradox

18 juni 2019 om 16:22 uur - DEN HAAG

De documentaire Plastic Paradox was zondag 9 juni op televisie te zien via het kanaal National Geographic. Op woensdagochtend 19 juni wordt dezelfde film in de Tweede Kamer vertoond, voorafgaand aan het ‘algemeen overleg water' op donderdag 20 juni waar aandacht zal worden besteed aan de plastic vervuiling.


De documentaire wordt vertoond op initiatief van D66-kamerlid Tjeerd Groot naar aanleiding van zijn aanwezigheid bij de preview van Plastic Paradox in Pathe Buitenhof Den Haag. In de film stelt Tinga dat de huidige aanpak van de plastic vervuiling door het bedrijfsleven in principe ontoereikend is. "Het aangevoerde ‘opruimen en meer consumentenverantwoordelijkheid' zullen nooit een afdoende antwoord zijn om het soepprobleem op te lossen. Er is een plastic transitie nodig willen wij de plastic vervuiling effectief aanpakken."

 

Zelfgeschapen verwachtingen

Plastic Paradox volgt Merijn Tinga, misschien beter bekend als de Plastic Soup Surfer, tijdens zijn werkzaamheden van afgelopen jaar in Nederland, Genève en Kenia en tijdens zijn zware surfexpeditie langs de kust van Noord-Frankrijk naar Scheveningen op ‘s werelds eerste 3D-geprinte windsurfboard  van gerecyclede flessen. De film geeft een beeld van een activist die zijn zelfgemaakte surfboards als middel gebruikt om het bedrijfsleven en de politiek aan te spreken. Maar in Plastic Paradox worstelt Tinga vooral ook met de zelfgeschapen vorm en de gewekte verwachtingen. Het is een persoonlijke film over een activist die zichzelf minder relevant ziet worden en zoekt naar samenwerking en visie.

 

 

Tweede Kamer Den Haag
19 juni 11.30 - 13.00
Van Someren-Downerzaal

 

Merijn@plasticsoupsurfer.org

 

PlasticSoupSurfer.org

 

PlasticParadox.org

 

 

Focus op ...

Agenda

19 november 2019, Messe Frankfurt

FORMNEXT 2019

FormNext is een belangrijke internationale tentoonstelling en conferentie voor additive manufacturing en...

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

20 november 2019, Heverlee (BE)

Ontwerp en productie met lichtgewicht composietmaterialen

Hoe (her)ontwerp je producten in composieten uit vezelversterkte kunststof? Tijdens deze cursus gaat de...

Meer agendapunten »