KunststofenRubber.nl

BASF werkt samen met Russische Sibur aan polymeren

25 juni 2019 om 13:13 uur - MOSCOU / LUDWIGSHAFEN

BASF en Sibur werken samen. Op de foto Achim Sties (r), performance chemicals Europe van BASF en Pavel Lyakhovich van Sibur.

Het Russische bedrijf Sibur en BASF werken voortaan samen aan de ontwikkeling van innovatieve polymeren. Dit gebeurt in het PolyLab R&D Center van Sibur in Moscou. Er is een memorandum van samenwerking ondertekend op 30 mei in het nieuwe PolyLab in het Skolkovo Innovation Center.


In het persbericht zeggen beide bedrijven te gaan samenwerken om digitale technieken te gaan gebruiken in de productie en de R&D en een innovatieve reeks van polymeren te ontwikkelen met gebruikmaking van de additieven van BASF. Bovendien zal de Duitse chemiereus met inzet van zijn technische expertise steun geven aan de ontwikkeling van tests in het PolyLab.

De twee bedrijven zeggen ook van plan te zijn samen nieuwe high-performance additieven te ontwikkelen voor polymeren die met name bedoeld zijn voor duurzame producten voor de lange termijn.

 

Sibur


Sibur is de leider van de Russische petrochemische industrie en wereldwijd een van de grootste bedrijven in de sector met 26 duizend medewerkers.  Het bedrijfsmodel van verticale integratie van Sibur maakt het mogelijk dat Sibur competitieve producten maakt voor de chemische industrie, voor fast-moving consumentengoederen, de automotive, de bouw en de energie-industrie  in tachtig landen.  Sibur genereerde in 2018 een omzet van ruim negen miljard dollar  met een bedrijfsresultaat van 3,3 miljard. BASF is nog wel een stukje groter en zette 63 miljard euro om in 2018.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »