KunststofenRubber.nl

Ineos en Indaver samen in chemische recycling polystyreen

10 juli 2019 om 16:25 uur - FRANKFURT

Ineos Styrolution kondigt de samenwerking aan met Indaver, een Europees afvalmanagementbedrijf met grote verwerkingsfaciliteiten in de haven van Antwerpen. Samen willen de bedrijven toewerken naar chemische recycling van polystyreen in Europa.


De samenwerking heeft als doel een voorsprong te nemen op de recyclebaarheid van polystyreen om post-consumerafval te veranderen in waardevolle grondstof. De samenwerking zou moeten gaan profiteren van Indavers intensieve testactiviteiten van zijn depolymerisatie- en zuiveringsproces en van Indavers plannen om Plastics2Chemicals op te zetten, dit is een demonstratie-installatie in de haven van Antwerpen met een jaarcapaciteit van vijftien duizend ton. De installatie zal  operationeel zal zijn in de eerste helft van 2021.

 

Valorisatie

 

"Afval is niet een eindproduct maar een fase in de levenscyclus van een materiaal. Met het Plastics2Chemicals-project ontwikkelt Indaver een duurzame oplossing voor plastic afval door het te recyclen tot high-grade materiaal. We zijn blij dat we samenwerken met Ineos Styrolution als een van onze preferred partners om de gerecyclede materialen te gaan gebruiken in plaats van virgin grondstof.  Dit project is een voorbeeld van het commitment van de industrie om de European doelstellingen te bereiken voor de valorisatie van plastics", zegt ceo Paul De Bruycker van Indaver.

 

Complementair

 

Rob Buntinx van  Ineos Styrolution verwelkomt de samenwerking:  "De circulaire economie voor polystyreen te realiseren, staat centraal bij onze activiteiten. We geloven dat chemische recycling een hoeksteen is bij het reduceren van het post-consumerafval. We hebben een sterke partner in Europa gevonden die onze doelstellingen deelt en wiens bekwaamheden complementair zijn aan de onze."

Ineos Styrolution is naar eigen zeggen de wereldwijd leidend als leverancier voor styrenen met de focus op de styreenmonomeer, polystyreen, ABS standaard en ABS specialties.  

Indaver werkt in België, Nederland, Duitsland en Ierland aan de behandeling van industrieel en huishoudelijk afval in zijn gespecialiseerde faciliteiten.

 

www.ineos-styrolution.com

 www.indaver.com

 

Focus op ...

Agenda

13 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechniek

Kennis maken met de verschillende rubbersoorten, hun eigenschappen. grondstoffen, verwerkingstechnieken...

20 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechnologie

22 januari 2020, Brussel

Future of Polyolefins Summit

Meer agendapunten »