KunststofenRubber.nl

Composites Europe: internationale concurrentie jaagt automatisering aan

18 juli 2019 om 14:13 uur - STUTTGART

Composites Europe op 10-11-12 september in Stuttgart presenteert de trends en ontwikkelingen in de productie en de verwerking van vezelversterkte kunststoffen. De beurs verloopt voor het eerst parallel aan Foam Expo Europe.


De composietenindustrie levert een belangrijke bijdrage aan lichtgewicht construeren en materiaalinnovatie in de sectoren automotive, luchtvaart, werktuigbouw, bouw, windenergie en sport en vrije tijd. Ondertussen neemt de vraag naar automatisering door de internationale concurrentie toe. Composites Europe (10-11-12 september in Stuttgart)  presenteert de trends en ontwikkelingen in de productie en de verwerking van vezelversterkte kunststoffen. De beurs wordt vergezeld van de International Composites Conference en het Lightweight Technologies Forum. Bovendien verloopt tegelijkertijd in Messe Stuttgart ook nog Foam Expo Europe.

 

Serieproductie

 

De bezoekers van Composites Europe kunnen driehonderd exposanten uit dertig landen verwachten. Zij tonen materialen, technische oplossingen en voorbeelden van innovatieve toepassingen. Behalve voor nieuwe producten zal de beurs speciale aandacht geven aan innovatieve proces-engineering. Men kan kennisnemen van de huidige status van serieproductie en nieuwe toepassingen in de composietenindustrie, onder meer via thematische rondleidingen.

 

Process live

 

Perfect gecoördineerde verwerkings- en productieprocessen worden getoond op het centrale podium tijdens het Process live-evenement. In een gedeelte tentoonstellingsruimte zijn machines en equipment van verschillende fabrikanten operationeel. 

 

Foam Expo Europe

 

Composites Europe wordt voor het eerst tegelijkertijd gehouden met Foam Expo Europe. Deze beurs is bedoeld voor de waardeketen van de productie van technisch schuim en toont oplossingen voor zowel hard als zacht schuim, vanaf ruw materiaal tot en met de equipment en de machines. De parallelle data van de beurzen zal synergie opleveren bij het verkrijgen van een goed overzicht van materialen voor lichtgewicht constructie in de gedeelde toepassingssectoren van automotive, luchtvaart, bouw en sport& vrijde tijd.

 

Composites Europe 2019 is de 14e editie en de organisatie verwacht achtduizend bezoekers.    

 

www.composites-europe.com

www.composites-conference.com

www.lite-forum.com

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »