KunststofenRubber.nl

Solvay PEEK bestand tegen hoge temperaturen

18 juli 2019 om 16:41 uur - BRUSSEL

Solvay onthult op K 2019 zijn ontwikkelingen in thermoplastische composieten en presenteert een primeur in de vorm van een PEEK dat bestand is tegen hoge temperaturen.


Solvay heeft onlangs een platform gecreëerd dat volledig gewijd is aan thermoplastische composieten. In dit platform combineert Solvay zijn interne expertise van de composietmaterialen en zijn portfolio van hoogwaardige polymeren. De materialen zijn licht in gewicht en hebben ook een uitzonderlijke hitte- en schokbestendigheid, sterkte, taaiheid, chemische inertie en flexibiliteit in het ontwerp. Behalve de ontwikkeling van thermoplastische composieten zal Solvay een nieuw PEEK (polyetheretherketonpolymeer) voorstellen dat bestand is tegen hoge temperaturen, een primeur in de sector.

 

e-fiets

 

Solvay toont eveneens unieke toepassingen van zijn materialen, zoals 's werelds eerste e-fiets die volledig van recyclebare polymeren is gemaakt met gebruikmaking van Solvays thermoplastische materiaal met lange vezels (LFT). Solvay zal ook presentaties gegeven over duurzame mobiliteit en efficiënt gebruik van hulpbronnen, onder meer over batterijen, de productie van additieven, hyper-connectiviteit, transport, waterfiltratie, bouw en consumptiegoederen.

 

K 2019 Messe Düsseldorf 16-23 oktober.

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »