KunststofenRubber.nl

Morssinkhof verhoogt PET-recycling met fabriek in Leipzig

18 juli 2019 om 10:16 uur - LICHTENVOORDE

Morssinkhof Rymoplast recyclet verschillende plastics. De fabriek bij Leipzig gaat PET verwerken.

Plasticrecycler Morssinkhof-Rymoplast bouwt een fabriek voor de verwerking van PET in de buurt van Leipzig. Men kocht een voormalige fabriek van Fehrer Automotive in Markranstädt. Deze fabriek krijgt een capaciteit van veertig duizend ton per jaar.


Het Nederlandse familiebedrijf Morssinkhof-Rymoplast recyclet diverse kunststoffen, waaronder PET. Het heeft bedrijven in Lichtenvoorde, Emmen, Zeewolde, Heerenveen en in Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Polen. De bedrijven produceren samen driehonderd duizend ton recyclaat. Het Zweedse Ikea bezit sinds 2017  vijftien procent van de aandelen van Morssinkhof-Rymoplast.

 

Toegenomen vraag 

 

Uit de PET-grondstoffen maakt Morssinkhof rPET dat weer kan worden gebruikt voor de verpakking van levensmiddelen. Met deze investering reageert Morssinkhof-Rymoplast op de 'toegenomen vraag naar gerecycled PET voor frisdrankflessen'. Directeur Stefan Morssinkhof zegt in het Financieele Dagblad door de koop van het onroerend goed in de deelstaat Saksen de capaciteit als groep verder te kunnen uitbreiden en klanten in deze regio goed te kunnen bedienen. Eerder dit jaar nam Morssinkhof-Rymoplast nog een nieuwe kunststoffabriek in Heerenveen in gebruik naast de KSI (kunststofsorteerinstallatie).

 

Meer capaciteit 

 

De capaciteit voor kunststofrecycling in Nederland en in Europa groeit sterk. Behalve recyclers zoals Morssinkhof stappen ook afvalbedrijven zoals Attero en Suez in deze business.  Suez is bijvoorbeeldsamen met LyondellBasell eigenaar van QCP (Quality Circular Polymers) in Geleen dat PP en PE recyclet. Sinds begin dit jaar werkt Suez bovendien in Roosendaal samen met Kempenaars voor recycling van hard plastic. Afvalverwerker Attero startte begin 2019 in het Drentse Wijster een eigen fabriek voor de opwerking van folies tot granulaat. Ioniqa is inmiddels zover met zijn chemische recycling van PET dat in Geleen een fabriek op commerciële basis is opgestart.

 

 

Focus op ...

Agenda

13 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechniek

Kennis maken met de verschillende rubbersoorten, hun eigenschappen. grondstoffen, verwerkingstechnieken...

20 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechnologie

22 januari 2020, Brussel

Future of Polyolefins Summit

Meer agendapunten »